AcasăNewsBirchall vrea mâncare mai bună pentru pușcăriași

Birchall vrea mâncare mai bună pentru pușcăriași

Birchall, mai atentă cu deținuții

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate.

Birchall mai atentă cu deținuții

Aceasta a explicat, în referatul de aprobare, că ”MJ notează actualizarea valorii financiare a normelor de hrană ale persoanelor private de libertate și că acest lucru se face periodic, pe baza indicilor preţurilor de consum, dacă rezultă diferenţe de peste 5% faţă de luna în care s-a stabilit ultima valoare”. Acum, pentru indemnizația și  întreținerea unei persoane aflată în detenție Statul plăteşte aproximativ 3.000 de lei. În timp ce un șomer are puțin peste 600 de lei. Pe de altă parte, conform unor calcule, Statul plăteşte de aproape 6 ori mai mult pe lună pentru întreţinerea unui infractor decât pentru indemnizaţia unui absolvent de studii superioare fără serviciu. Banii pentru pușcăriași se duc pe hrană, pază, transport, curent, educaţie sau agrement, sălile de sport, vizite la muzee, instanțe și altele. Dincolo de zidurile penitenciarelor, şomerii au mai puţine beneficii de la stat. Ministerul Justiţiei precizează că impactul financiar asupra bugetului general va fi în acest an de 1.108.000 de lei, iar pentru următorii patru ani de câte 2.198.000 de lei.

author avatar
Ramona Feraru
155 afisari

2 COMENTARII

  1. Dna ministru ,stiti cumva cat este norma de hrana pentru un bolnav internat in spital ??.
    Omul ala internat in spital a platit impozit CAS si trebuie recuperat cat mai repede .este un om care munceste !!,dumneata vrei mancare mai buna pentru infactori,pentru multi irecuperabili pentru societate,pentru recidivisti,pentru violatori,pentru criminali !!.
    EVENTUALA RECUPERARE a acestor infractori trebuie sa se faca prin munca ,chiar munca silnica ,sa-si produca necesarul pentru mancare,imbracaminte ,utilitati,si alte nevoi personale.
    De ce sa platim noi traiul bun pentru niste hoti,criminali,violatori ??
    Prin ce propui dumneata niciodata nu-i vei recupera .este o mare prostie ca sa se creasca norma de hrana la puscariasi .
    Cat este norma de hrana pentru un copil institutionalizat ??si nuva este rusine ca va batetiu joc de copii nefericiti si de bonavii din sptale ??,lor sa le mariti norma pentru hrana .

  2. Normele de hrana pentru militari ,politie si puscariasi aprobate in acelas act normativ !!,
    sunteti intregi la minte voi aia care puneti pe acelas nivel armata;politia cu puscariasii ?.
    Militarul face instructie zilnica ,face un efort suplimentar si trebuie pregatit ca sa raspunda ordinelor in orce moment .
    Niciodata un un puscarias nu poate fi egalul macar a unui soldat in termen !.
    Puscariasul isi ispaseste pedeapsa ,miliarul isi exercita serviciul miltar daca n-ati proceput diferenta ce cautati voi in parlament??.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger