AcasăNewsBirchall, anchetă de proporții la MJ

Birchall, anchetă de proporții la MJ

Ministrul Justiției a dispus declanșarea unei anchete interne de o anvergură fără precedent în interiorul instituției, după ce a constatat că demisia adjunctului DNA, Marius Iacob, nu a ajuns la Cotroceni și că s-a ”rătăcit” în sertarele angajaților săi mai bine de cinci luni. Birchall a expediat acum demisia magistratului Iacob în mapa lui Iohannis, doar că adjunctul DNA a rămas pe funcție cinci luni fără ca cineva să întrebe cum este posibilă o astfel de situație.

Concret, în 18 martie 2019, Marius Iacob a fost sancționat disciplinar de către ICCJ cu „avertisment”. A doua zi, 19 martie 2019, procurorul și-a înaintat demisia din funcția de adjunct al DNA, care a fost trimisă la MJ. Ministrul de la acea dată, Tudorel Toader, a semnat imediat demisia acestuia și a dispus trimiterea documentului la Cotroceni, așa cum prevede legea. Numai că documentul a fost ascuns la Ministerul Justiției, pentru a nu ajunge la Klaus Iohannis în vederea semnării decretului de eliberare din funcție. Astfel că, după ce a funcționat cinci luni fără probleme, peste două  zile magistratul Iacob își încheie, cu brio,  mandatul de adjunct al DNA cu acte în regulă. Acesta va ajunge în analele justiției pentru că  a reușit să rămână adjunct al DNA, cu încălcarea gravă a legii, în condițiile în care a fost sancționat disciplinar, aspect care nu îi mai permitea să fie menținut în funcție.

O demisie pierdută

Ca atare, președintele nu a semnat decretul de eliberare din funcție pentru că demisia s-a ”rătăcit” într-un sertar al unui funcționar din Justiție. ” Extrem de grav ce s-a întâmplat”, spun și cei de la site-ul luju.ro, care comentează pe larg acest incident. Actualul ministru al Justiției a luat foc când a auzit ce s-a întâmplat. Birchall a declarat că ”practic, un funcționar al Ministerului a decis ascunderea demisiei lui Marius Iacob astfel încât acesta să rămână ilegal pe funcția de adjunct al DNA. Cine a fost autorul, probabil că o anchetă penală ar trebui să dea răspunsul. Suntem siguri însă că respectivul funcționar nu a făcut acest lucru de capul lui, ci la ordine venite de la un nivel înalt”, a adăugat reprezentanta Justiției. Astfel că, Birchall a trimis demisia lui Marius Iacob către președintele României imediat după ce a aflat această situație. ”Vor fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a mai spus aceasta. Ministrul Justiției precizează că nu a avut cunoștință, de la preluarea mandatului, despre această situație gravă.

author avatar
Ramona Feraru
12.131 afisari

12 COMENTARII

  1. Madam Birchall cu ce te ocupi matale la MJ? Stii cu ce se ocupa acest minister? In afara de aere de superioritate si încântare ne mai arătați ceva? Aaaaa…am uitat doriti desființarea IJ. Cine va dirijează madam ca oricum nu mai conduceți voi ( indiferent cine o sa fie la putere) faceti jocul altora din afara. Diferenta dintre dvs madam si Toader este enormă. Macar continuati ce a inceput Toader nu distrugeri.

  2. CAZUL ELODIA IL TINE ACTIV PE IACOB pai cum EL e un factor important AL DREPTATII in a face JUSTITIA MUCI……………

  3. Si dnul Iacob ce a facut ? A tacut cinci luni? Nu s a intrebat si el…ba…eu pe ce post sunt platit acu’ ?
    Unde e demisia ? Dati mi demisia !

  4. Problema nu e ca a stat ala inca 5 luni cu extra-leafa. Problema e ca in MJ sunt o armata de maimutoi, asimilati magistratilor si platiti cu aceeasi bani, tocmai pentru a nu aparea situatii de genul asta. In conditiile in care MJ are de dat restante salariale si de asigurat conditii decente de munca in majoritatea instantelor din tara, dar se plange ca nu are bani. Colcaie sobolanii in sediul ICCJ, schema personalului auxiliar trebuia dublata din 2013, de la adoptarea codurilor, dar, in continuare, ministrii justitiei nu fac decat sa schimbe parcul auto si sa-si slujeasca interesele politice in loc sa administreze corespunzator domeniul pe care sunt numiti.

  5. Domnul angajat sa plătească el cele 6 luni și dat urgent afara fără drept de apel dacă ar fi legea LEGE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger