AcasăNewsBiolog roman, disparut in Noua Zeelanda!

Biolog roman, disparut in Noua Zeelanda!

Mihai Muncus-Nagy

Un roman in varsta de 33 de ani, Mihai Muncus-Nagy, a disparut luni pe insula Raoul din Noua Zeelanda, iar autoritatile au intrerupt cautarile deoarece sansele ca acesta sa fie gasit in viata sunt foarte mici, relateaza New Zealand Herald, in editia electronica.

Muncus-Nagy ar fi fost luat de un val de pe stanci. „Avand in vedere perioada de timp care a trecut fara ca Mihai sa fie gasit, am depasit puntul in care am putea sa mai speram ca acesta sa fie gasit in viata”, a declarat managerul Departamentului pentru Conservare, Tim Brandenburg.

Autoritatile din Noua Zeelanda au oferit sprijin familiei acestuia din Romania, care a acceptat ca este putin probabil ca acesta sa fi supravietuit. Coordonatorul misiunii de cercetare, Greg Johnston, a declarat ca daca vor aparea noi informatii, cautarile ar putea fi reluate.

Muncus-Nagy s-a alaturat echipei de pe insula la sfarsitul lui octombrie, indeplinindu-si visul de a merge pe insula Raoul. Experienta sa montana si disponibilitatea de a lucra in echipe mici in mediul extern l-au recomandat pentru aceasta activitate. „Stim ca Mihai a fost foarte bucuros sa aiba oportunitatea de a contribui la programul insulei. El era pasionat de munca sa (…). Colegii lui mi-au spus ca era foarte popular, o persoana amuzanta si capabila, o placere sa il ai in preajma. Ne va lipsi enorm”, a declarat Brandenburg.

Muncus-Nagy era unul dintre cei patru voluntari care ajuta trei membri ai DoC care monitorizeaza activitatea seismica si vulcanica de pe insula si contribuie la protejarea celor peste 100 de plante originare din Insulele Kermadec.

 

author avatar
Ciprian Purice
283 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger