AcasăNewsBiohacking: rusul “optimizat”

Biohacking: rusul “optimizat”

Cu bisturiul său, Vladislav Zaiţev face o incizie între degetul arătător și degetul mare al pacientului său și introduce un mic cilindru de sticlă: un cip subcutanat care îi va permite proprietarului să deschidă ușa biroului său. Biohacking este un termen folosit pentru aplicarea unor instrumente tehnologice moderne şi a unor soluţii bazate pe noile rezultate ştiinţifice, în vederea maximalizării potenţialului biologic. La mare căutare în Rusia.

“Am decis să fac acest lucru cu mult timp în urmă. Este practic și este unic: nimeni altcineva nu are asta”, spune pacientul Alexei Rautkin, un programator de computere în vârstă de 24 de ani. Cei doi fac parte din adepții „biohacking-ului”, mișcare începută din Silicon Valley, care constă în „îmbunătățirea” corpului uman prin integrarea dispozitivelor în el. Unii vor introduce tehnologia pentru a le face viața mai ușoară, alții vor impune un control exhaustiv asupra corpului lor, în speranța de a trăi mai mult, iar unii vor încerca terapia genică. Forumurile de internet, conferințele și companiile specializate în acest subiect cresc în Rusia.

Vladislav Zaiţev este un autodidact, tânărul de 28 de ani  a captat atenția internațională în 2015, când și-a implantat cipul de trecere pentru metroul din Moscova. Pentru a face acest lucru, el a trebuit să dizolve cardul în acetonă pentru a recupera cipul pe care l-a acoperit cu silicon înainte de a-l introduce  sub pielea mâinii, toate filmate și difuzate pe YouTube. Discul, puțin mai mic decât o monedă de cinci cenți, este încă vizibil, dar mai funcțional: Zaiţev l-a reprogramat cu detaliile cardului său bancar. Pentru a-și amuza prietenii, a implantat și magneți sub vârful degetelor. Cipurile, fabricate în Taiwan şi destinate iniţial veterinarilor, sunt comandate pe internet cu preţul de 500 de ruble (8 dolari). Zaiţev “operează” în micul său apartament moscovit, încasează 2.000 de ruble (28 de euro) pentru un implant, iar clienţii săi sunt în marea majoritate bărbaţi cu vârsta de peste 35 de ani.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger