AcasăNews„Bine ai revenit acasă, Radu!”/Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile...

„Bine ai revenit acasă, Radu!”/Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia s-a întors în țară – VIDEO

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Primul pacient român tratat în străinătate, după exploziile de la Crevedia, a revenit în țară, în noaptea de marți spre miercuri. În tot acest timp, alți 11 pacienți cu arsuri sunt tratați în unități medicale din afara țării.

E vorba despre un tânăr pompier din București. Are 28 de ani și s-a întors cu bine în țară, din Austria, după ce a primit îngrijiri și tratament la Spitalul universitar Graz.

Ciolacu: Avem vești bune și despre ceilalți doi români tratați în Austria

Premierul Marcel Ciolacu a ales să-l întâmpine pe tânărul pompier, la sosirea în țară. „L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună și va putea să revină la viața normală în scurt timp. I-am mulțumit pentru curaj și pentru că, împreună cu colegii săi, a intervenit să-și salveze semenii și să securizeze zona afectată de exploziile puternice.

Avem vești bune și despre ceilalți doi români tratați în Austria. Pe ei și pe toți românii noștri, pompieri și civili, îngrijiți acum în unități medicale din străinătate, îi așteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat transmis miercuri dimineață de Guvern.

Ce mesaj a transmis premierul pe Facebook

Totodată, într-o postare pe Facebook, premierul le-a mulțumit pompierilor care au intervenit la Crevedia, pentru curajul lor. „Bine ai revenit acasă, Radu!

L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noștri tratați în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună și va putea să revină în scurt timp la o viață normală.

Curajul lui Radu și al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieți! Mulțumesc mult!!!”, a scris Marcel CIolacu pe rețeaua de socializare.

Alți 11 pacienți cu arsuri se află în unități medicale din afara țării

Din câte a mai anunțat Guvernul în comunicatul de presă, în prezent, 11 pacienți cu arsuri mai sunt tratați în unități medicale din afara țării – 4 pacienți în Germania, câte doi pacienți în Belgia, Italia și Austria şi un pacient în Norvegia, „în condițiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unități medicale din străinătate”.

Executivul precizează că pacienții tratați în unități medicale din străinătate, precum și cei tratați în spitale din România pot fi însoțiți de membri ai familiei. „Aceștia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniților pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în ședința de Guvern din 31 august 2023”, potrivit comunicatului transmis de la Palatul Victoria.

344 afisari

8 COMENTARII

    • stie si ultimu sugar ca arahat e mo$$ad. corporatia romania reprezentata de min de finante (prin lege din 1991) este detinuta de aceeasi bankstersi care au creat izrahelu. misiunea lu arahat este de biela-manivela la deciziile oms , de aia se ia in coarne cu rafila , jeedanu puradel de tortionar care e pionu oms-ului finaintat de china, bill gates si alti „binefacatori” aka stake holders 😉

  1. Radule acum da-l in judecata npe Arafat ca te-au trimis ca pe un tampit sa stingi flacara de gaz cu tulumba de apa.

  2. In sfarsit o veste buna, nu pot intelege iresponsabilitatea celor care i-au trimis acolo, ce urmaresc, exterminarea tuturor romanilor unul cate unul?
    Sper sa isi revina cat mai multi, toti, tratamente exista, daca avem bani pentru rocketii de peste gard si pentru toate sinecurile avem si pentru cei care isi risca viata si pentru orice roman la nevoie, daca se vrea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger