Cauta

Bill Gates, „păpușa woodoo” a conspiratorilor Internetului

Co-fondatorul Microsoft „a creat Covid-19”, dorește „implantarea de microcipuri populației” și „depopularea pământului” . Miliardarul american a devenit unul dintre țapii ispășitori ai crizei de sănătate și ținta favorită a scornelilor care explodează pe web în diferite variante și versiuni.

Gates vrea să implanteze microcipuri în miliarde de oameni pentru a-i controla și, în final, a reduce populația lumii, deoarece oamenii consumă prea multe resurse. Acesta a fost unul dintre mesajele emisiunii celebrului cineast Nichita Mihalkov, difuzată pe 1 mai de Rossiya 24. Ulterior și fără precedent, televiziunea de stat a anulat reprogramarea ei, chiar agenția de știri RIA Novosti a descris producția drept o “teorie a conspirației”. Decizia l-a supărat pe  Mihalkov, care a numit-o „cenzură clară”.  De asemenea, un videoclip în limba engleză care îl acuză pe Gates că ar vrea „să elimine 15% din populație” prin intermediul vaccinurilor și a implantului de microcipuri, a obținut aproape două milioane de vizionări pe YouTube în mai puţin de două luni. Aceste acuzații au înregistrat un adevărat boom între ianuarie și aprilie. Dezinformarea în limba engleză care îl vizează pe Bill Gates este acum cea mai virală din toate informațiile referitoare la Covid-19, care a făcut peste 300.000 de morți în întreaga lume. “Co-fondatorul Microsoft, care a devenit filantrop, este un fel de păpușă voodoo în care complotiştii din toate părţile lumii înfig ca pe nişte ace diversele lor teorii”, explică pentru 20 minutes Rory Smith, director de cercetare la First Draft, o rețea de mass-media care conduce proiecte împotriva dezinformării. Sau “o sperietoare”, cum îl descrie  Whitney Philips, de la Universitatea Americană din Syracuse. Citate, videoclipuri, fotomontaje, scurtături înselătoare – aceste postări anti-Gates sunt prezente în toată lumea, în mai multe limbi, și pot fi găsite pe Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp sau pe forumurile 4chan, Reddit etc. Bill Gates mai este acuzat că se află în spatele epidemiei Zika, ar fi vrut să distribuie un vaccin otrăvit africanilor (a paralizat sute de mii de copii), deține controlul asupra OMS, este satanist sau ne folosește creierul pentru a crea criptomonede. „Aceste teorii pot reduce încrederea oamenilor în organizațiile de sănătate și scăderea ratelor de vaccinare, ceea ce este îngrijorător”, a precizat Smith, dând exemplu și ostilitatea și propaganda reînnoită a activiștilor anti-vaccin, deja foarte activă pe rețelele de socializare și umflată la maxim în timpul epidemiei.

Ultimele stiri

  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Exit mobile version