AcasăNewsBilet scris de un deținut politic, descoperit în zidurile Cazinoului din Constanța....

Bilet scris de un deținut politic, descoperit în zidurile Cazinoului din Constanța. Mesajul emoționant: „Viața mea este în mâinile Domnului”

sursa foto: Cazino Constanta/Facebook

Un bilet scris în limba germană a fost găsit recent, în zidurile Cazinoului din orașul de la malul mării, clădirea simbol a Constanței despre care se știe că se află în plin proces de renovare.

Anunțul a fost făcut marți dimineață, de către primarul orașului Vergil Chițac. „Un nou mesaj cu mare încărcătură istorică și emoțională a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului. Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deținut politic din Sibiu”, a transmis primarul orașului Constanța.

sursa foto: Vergil Chițac/Facebook

Edilul Chițac își continuă postarea amintind următoarele aspecte: „Cazinoul Constanța a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deținuților politici. De aici și aceste mărturii cutremurătoare ascunse în zidurile clădirii”.

Primarul municipiului Constanța a publicat și traducerea biletului găsit recent. Iat-o: „Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze.

Sunt aici ca deținut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar și dulgher la muncă. Am fost condamnat la 9 ani și de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viața mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv.

Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu”.

author avatar
Andrei Coman
426 afisari

8 COMENTARII

  1. Comunisti si securisti nenorociti, merita jupuiti de vii trasi in teapa si dati cu sare sub picatura chinezeasca impreuna cu copiii lor. Si dupa ce crapa arsi de vii si aruncati la canal in secret cum a facut odioasa la Revolutie. Iar pretoii sa faca slube de blestem peste sufletele lor si copiiilor lor si care popa ar indrazni sa refuze sa le impartaseasca soarta. BLESTEMAT FIE SUFLETUL comunistosecuristilor si copiilor lor IN VECI!

    • Vezi ca vei muri, in curind, otravit cu plumb !!!
      Alaturi de avortonii de copii ai tai !

      • BLESTEMAT SA FII IN VECI CU COPIII TAI securistule ! ANATEMA TIE SI neamului TAU ! VETI ARDE VESNIC IN IAD!

      • Vlad Tepes ii tragea in teapa pe criminalii ca tine si copiii tai bai securistule. Sustin pedeapsa propusa la 13:32 si adaug si experimente medicale marca NKVD pe securisti si urmasii lor.

    • BLESTEMAT FIE SUFLETUL POPORULUI RUSD si copiilor lor IN VECI, ca de la RUSI ni se trage tot raul! Cu lagarele de munca, SovRo,uri, tezaur, teritorii, datoria de razboi, etc.

  2. De ce cenzurati, nazisti imputiti de la national ?
    Sa dea Dumnezeu sa patiti exact ce vrea anonimul ala defect la mansaarda , pentru comunisti , securisti si copii lor !
    Hai sictir !

    • Defect la mansarda esti tu javra comunista securista satanista reactionara lipsita de remuscari. Pentru ce au facut comunistii si securistii, e prea putin tratamentul ala. Si cat de curand vi-l vom aplica. Nu veti avea luxul sa munciti in sclavie. DIRECT LA IAD IN CHINURI CU VOI! FARA MILA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger