AcasăNewsBilderbergul Mario Monti porneste la lupta impotriva populistilor

Bilderbergul Mario Monti porneste la lupta impotriva populistilor

Lupta. Monti si Van Rompuy s-au aliat impotriva populismului

Premierul Mario Monti a cerut de urgenta un summit european destinat contracararii miscarii populiste, care ia amploare in Europa pe fondul crizei economice.

Lupta. Monti si Van Rompuy s-au aliat impotriva populismului

Lupta impotriva populismului, dusmanul de moarte al globalizarii, era programat, conform strategiei initiale a Bilderbergilor din UE, tocmai in 2014.

Opinia publica se trezeste la realitate

Dar strategia globalista s-a urgentat, se ard etape, asa ca si combaterea politicilor populiste trebuie devansata, Monti propunand un summit de urgenta, la Roma. Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, un alt Bilderberg care se viseaza, pe baza unor promisiuni certe, presedintele Statelor Unite ale Europei, l-a aprobat imediat pe Monti, subliniind „periculoasa intensificare a populismului in Europa”. „Constructia europeana tinde sa se  perfectioneaze, dar dificultatile economice legate de zona euro au pus in evidenta o sensibilitate periculoasa, in crestere, a opiniei publice din diferite tari, cu o tendinta spre antagonism”, a declarat Monti, dupa o reuniune cu Van Rompuy, la Cernobbio. Cu alte cuvinte, opinia publica se trezeste la realitate si strica strategiile.

„Populismul dezintegreaza UE”

Monti a deplans „revenirea la vechile stereotipuri si la vechile tensiuni”, in special intre tarile din nordul Europei si cele din sud. „Intr-o faza in care speram sa completam integrarea, vedem dimpotriva un fenomen periculos, cu numeroase populisme ce vizeaza o dezintegrare in aproape toate tarile membre”, a continuat el. De aceea a propus ca la Roma, in Capitoliu, unde a fost semnat in 1957 tratatul fondator al Comunitatii Europene, sa se desfasoare un „summit ad hoc” al sefilor de stat si de guvern.

author avatar
Adina Mutar
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger