AcasăNewsBilantul puciului turcesc esuat a crescut, la fel si numarul persoanelor retinute

Bilantul puciului turcesc esuat a crescut, la fel si numarul persoanelor retinute

Tentativa de lovitura de stat esuata de noaptea trecuta a generat pe langa tensiuni care au atras atentia lumii intregi asupra situatiei din capitala turca, dar si de pe restul teritoriului statului condus de Erdogan si zeci de pierderi de vieti omenesti.

Conform relatarilor prezentate de televiziunile internationale cum ca, pe fondul puciului esuat de noaptea trecuta, pe strazile din Ankara si Istanbul au fost auzite focuri de arma, dar si explozii, nemaivorbind despre faptul ca au fost scoase tancuri pe bulevarde, dar spatiul aerian survolat de elicoptere, sambata dimineata s-a anuntat ca bilantul victimelor a crescut, fata de cifrele vehiculate inainte de rasaritul soarelui. La fel si cel al retinerilor.

Astfel, conform hurriyetdailynews.com, cel putin 90 de oameni au pierit in urma violentelor de noaptea trecuta, majoritatea in Ankara, peste 15 dintre victime fiind reprezentanti ai legii, si peste 1.150 de persoane au fost ranite.

De asemenea, site-ul CNN anunta, citand surse prezidentiale, ca peste 1.500 de reprezentanti ai fortelor militare au fost retinuti, si nu doar in cele doua orase amintite. De asemenea, au fost operate mai multe schimbari la nivelul armatei locale.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger