AcasăNewsBilantul ninsorilor: zeci de drumuri inchise, mii de oameni izolati. Interventiile medicilor,...

Bilantul ninsorilor: zeci de drumuri inchise, mii de oameni izolati. Interventiile medicilor, ale pompierilor si a armatei, ingreunate

(foto: protv)

Zeci de drumuri nationale si judetene au fost inchise din cauza viscolului si a ninsorilor, sute de soferi sunt blocati in propriile autovehicule, si mai multe localitati au fost izolate din cauza zapezilor.

(foto: protv)

In Vrancea a fost nevoie de interventia armatei, acestia au salvat un barbat care facuse un atac cerebral, transportandu-l cu tancul. Alte zeci de bolnavi asteapta ore in sir ca medicii sa le acorde ajutor, deoarece ambulatele raman impotmolite.

In Iasi, medicii au reusit abia dupa 8 ore sa ajunga la un femeie insarcinata, care a nascut, insa, o fetita perfect sanatoasa de aproape 4 kilograme.

Nici pompierii nu au scapat de problemele cauzate de nameti. In timp ce o casa era cuprinsa de flacari, in localitatea Albesti, masina echipei de interventie a ramas blocata in zapada. Intr-un final focul a fost stins de sateni, din constructie ramanand doar cenusa. Pompierii au ramas impotmoliti in zapada la 5 km de locul incendiului , fiind nevoiti sa plece pe jos, prin viscol, ca sa ajunga la incendiu.

In Vrancea autoritatile au instituit stare de alerta din cauza ninsorilor abundente, cinci drumuri nationale fiind inzapezite. Si in Vaslui iarna creeaza probleme, vremea urata a dus la producerea unei tragedii. Un bebelus in varsta de o luna a murit vineri dimineata, dupa ce ambulanta care se indrepta spre el a ramas impotmolita in zapada, in zona localitatii Dereveni.

La nivel national, 9 drumuri si peste 20 de drumuri judetene nationale sunt inchise,, iar 15 localitati sunt izolate din cauza nametilor. Judetul Botosani este in continuare cel mai afectat, peste 10.000 de oameni sunt izolati de mai bine deo saptamana.

Trenurile pe ruta Constanta au avut intarzieri de pana la sase ore, iar 14 curse au fost anulate din cauza zapezii care acopera sinele.

author avatar
Alina Costache
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger