AcasăNewsBilantul inundatiilor: Case luate de ape, poduri rupte si localitati fara curent...

Bilantul inundatiilor: Case luate de ape, poduri rupte si localitati fara curent electric

Zeci de localitati din judetul Arges, intre care orasele Pitesti, Campulung si Curtea de Arges, au fost afectate de precipitatiile din ultima perioada. Zeci de locuinte au fost inundate si mii de consumatori au ramas fara curent electric dupa ce reteaua de alimentare s-a defectat in mai multe zone.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, in urma ploilor din ultima perioada si a revarsarii mai multor cursuri de apa s-au produs inundatii in zece localitati, respectiv Pitesti, Campulung, Curtea de Arges, Albota, Bradu, Albesti de Arges, Baiculesti, Budeasa Mica, Micesti si Malureni, scrie antena3.ro.

In Pitesti, pompierii au fost solicitati pentru evacuarea apei pe trei strazi. Totodata, pe varianta ocolitoare Podul Viilor-centura Pitestiului circulatia rutiera a fost inchisa preventiv, zona fiind una inundabila.

La Campulung o locuinta a fost inundata, in timp ce in Curtea de Arges apa a inundat trei case, iar viiturile au afectat infrastructura de transport, un podet peste paraul Valea Doamnei fiind avariat. Si carosabilul pe strada Victoriei s-a rupt in urma unei alunecari de teren.

In comuna Bradu au fost inundate 11 locuinte, iar in localitatea Malureni un drum judetean si trei drumuri de interes local au fost inundate dupa ce apele paraielor Valsan, Toplita si Pauleasca s-au revarsat, iar in satul Zarnesti, din aceeasi comuna, podul peste raul Valsan a fost avariat de viituri, circulatia fiind intrerupta.

In urma vantului puternic, mai multi copaci s-au prabusit, si au avariat reteaua de alimentare cu electricitate. Astfel, au fost afectate trei linii si 13 posturi de transformare.

In urma avariilor, aproximativ 7.000 de consumatori din localitatile Malureni, Valea Iasului, Draganu, Cotmeana, Moraresti, Mioveni, Micesti, Maracineni au ramas fara energie electrica.

Foto: ziuaveche.ro

author avatar
Alina Costache
571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger