AcasăNewsBilanț după o lună de guvernare PNL: România, în rahat până-n gât!

Bilanț după o lună de guvernare PNL: România, în rahat până-n gât!

Cu asemenea măsuri de guvernare, juri că Orban lucrează ca agent electoral sub acoperire al PSD!

Un premier care se respectă și mai ales își respectă alegătorii (nu e cazul lui Ludovic Orban, numit prin decret prezidențial, nu ales de popor) păstrează măsurile bune găsite când a venit la guvernare și schimbă doar ce nu funcționează. Îmbunătățește și chiar face să se miște mai bine rotițele întregului sistem, nicidecum nu-l înfrânează. Și, atunci, de ce la noi nu este așa? De ce în numai o lună petrecută la Palatul Victoria haita liberală a făcut prăpăd în economia românească – moneda națională e în picaj liber, țara s-a îndatorat miliarde în doar câteva zile, ținta deficitului bugetar a sărit deja de 4% și nici n-avem proiecția pentru 2020! Într-o lună, ludovicii lui Klaus Iohannis au speriat economia României, cea despre care Eurostat spunea că își cam luase viteză în ultima vreme.

Cu asemenea măsuri de guvernare juri că Orban lucrează ca agent electoral sub acoperire al <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Cu fiecare zi scursă până acum, daunele produse de „Guvernul meu 2” vor deveni ireparabile peste 11 luni, o dată cu noua schimbare (deja cerută) de la Palatul Victoria. Dar, mai bine să lăsăm datele să vorbească singure despre cum vindecă liberalii România de „ciuma roșie”.

Leul, la pământ

Să începem cu moneda națională. Leul a fost pe fugă de euro, și-a tras coada pe spinare și aleargă bezmetic de la un curs teribil la altul groaznic. Când se împrumută intenționat în euro, deși la noi în țară toate plățile se fac în lei, ministrul Finanțelor știe că pune o presiune fantastică pe moneda națională. Și-a așezat genunchiul pe grumazul leului și-l sufocă – ieri a fost 4,83 (la casele de schimb valutar), iar la ritmul în care crește nu-i departe momentul când se va atinge pragul psihologic de 5 lei pentru un euro. Ca să limiteze dezastrul cîțesc, Banca Națională aruncat pe piață peste un miliard de euro, într-o încercare „disperată” de a limita proporțiile politicii fiscale a liberalilor.

Încă un împrumut de miliarde

Tot o lună le-a fost de ajuns noilor guvernanți ca să depășească ținta de deficit bugetar. Pe scurt, fiindcă-i un subiect neatractiv – PSD a ținut ținta la 3% (deși nicio țară din lume nu se poate dezvolta cu o țintă a deficitului de 3%, cât ne impun organismele internaționale!), PNL a urcat-o din pix la 4,4% după prima rectificare bugetară. Ceva investiții pentru țară, de avem o depășire a bugetului? Nicidecum, doar mai mulți bani acordați Serviciilor secrete! Generații întregi de români vor plăti împrumutul uriaș contractat de PNL în luna noiembre. Undeva spre două miliarde de euro, că ministrul Finanțelor trebuie să aibe grijă de amicii bancheri. A deschis o linie de credit în sens invers. E Black Fraierday la MF – numai azi (și mâine, și poimâine, și cât oi mai fi eu aici, amin!), România se împrumută la ce dobânzi vor băncile!

Programe sistate

În graba cu care a demarat programul Depesedizarea României, premierul Ludovic Orban a dat cu grebla și peste alte programe care susțineau motorul economiei. Astfel, Programul („O casă, o familie”) și „agro-alimentara” lui Petre Daea sunt istorie, le-a ras Sică Mandolină! Își așteaptă rândul spre aceeași soartă programele „Tomate românești” și „Start-up Nation”. Pentru extinderea sistemului de irigații (proiect început în forță de PSD, cu rezultate vizibile) nu s-au găsit bani, așa că planurile pe 2020 sunt momentan sistate. La fel, nicio veste despre demararea (sau continuarea lucrărilor, după caz) la cele mai așteptate drumuri din România, „expresul” Craiova – Pitești și autostrada Sibiu – Vâlcea.

author avatar
Nicholas Cezar
8.373 afisari

6 COMENTARII

  1. Apreciați că ministrul de externe ar trebui să acționeze pentru clarificarea situației patrimoniului Fundației Gojdu, în mandatul actualului prim ministru Ludovic Orban, ?
    Considerați că responsabilitatea clarificărilor referitoare la patrimoniul Fundației Gojdu revine președintelui, primului ministru și ministrului de externe, ?

  2. @Deci, sunt două fundații în Uniunea Europeană cu spețe asemănătoare, FDG căreia i s-au „cedat” „bunuri publice cu specific al colectivității minoritare”, în România și Fundația Gojdu în Ungaria , căreia nu i s-au restitut bunurile, ? Considerați că ar fi necesară o prezentare mai detaliată a spețelor FDG-bunuri ale sașilor , Fundația Gojdu-bunuri ale comunității ortodocșilor, ?

    • În absolut toate țările din lumea asta există imunitate parlamentară.
      și noi am copiat o dinafară, nu se poate fără ea.
      nu mai asculta toate prostiile propagandei

      • Greșit! Imunitatea parlamentară din țările cu o democrație funcțională se referă strict la declarațiile politice….nu la faptele penale cum este cazul României!

        • A prins bine , la populatie , asta cu ridicarea imunitatii ! De ce ? Trebuie respectata prezumtia de nevinovatie ? Stiti ca prin nedarea avizului de catre Parlament , dosarul penal nu este blocat ? Procurorul sa faca un dosar cu probe beton si sa-l trimita in justitie !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger