AcasăNewsBilant cutremurator al viscolului care a lovit Romania: opt persoane au murit...

Bilant cutremurator al viscolului care a lovit Romania: opt persoane au murit de frig!

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a facut, miercuri seara, bilantul ultimelor zile in care un viscol cumplit a lovit Romania.

Arafat a precizat ca opt persoane au murit de frig, respectiv din cauza hipotermiei, iar acest bilant este inca unul provizoriu in conditiile in care „avem probleme cu cazuri in curs de rezolvare la Constanta, Braila, Buzau si Calarasi”.

Arafat a preluat si functia de secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, pentru a putea conduce Departamentul de interventii in situatii de urgenta.

Arafat a anuntat, intr-o interventie avuta la Romania TV, ca mai multe gravide blocate in Calarasi au fost salvate de fortele de interventie, dar inca mai sunt ambulante ramase pe drumuri, intre nameti de zapada.

Arafat spera ca situatia sa se imbunatateasca pe teren din momentul iesirii de sub avertizarile meteo. Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Buzau si Braila raman sub avertizare cod portocaliu de viscol pana joi dimineata, iar Bucuresti si alte 14 judete sunt sub avertizare cod galben de viscol tot pana joi dimineata.

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger