AcasăNewsBiciclist in Romania - Mission: Imposible!

Biciclist in Romania – Mission: Imposible!

Primarii le fac drumuri, Politia Rutiera ii vrea pietoni

Huliti de soferi, ocoliti de pietoni, biciclistii raman cu un singur aliat, primarii din orase. Ultimul „dusman” trecut pe lista este Politia Rutiera, care ii vrea coborati din sa si incolonati regulamentar pe trotuare, ghidonand „pejosul”. Pai, cum altfel sa interpretam noile modificari din Codul Rutier ce vizeaza tocmai circulatia pe drumurile publice a bicicletelor, cand unele interdictii aplicate de la 1 august sunt de-a dreptul hilare?!

Primarii le fac drumuri Politia Rutiera ii vrea pietoni

In primul rand, s-a terminat cu pedalatul prin oras la orice ora si de catre fitescine. De saptamana asta, conducatorul unei biciclete care se deplaseaza pe drumurile publice trebuie sa aiba cel putin 14 ani si musai cartea de identitate la purtator! Mai mult, circulatia pe timp de noapte este permisa doar daca pe bicicleta este montat un sistem de iluminare, in caz contrar existand riscul suspendarii permi…, pardon, confiscarii ghidonului. In mod cert, aceste doua reguli vor fi respectate cu strictete mai ales in zonele rurale din Romania, acolo unde bicicletele si „soferii” lor sunt aliniati standardelor si cerintelor noii legislatii din domeniu!

Servodirectie pe doua roti!

Atentie, nu doar sistemul de iluminare este obligatoriu, ci si sistemul de franare. In traducere, adio, frana din pedale! Iar asta nu e tot, partea cea mai interesanta abia acum urmeaza: fara servodirectie, nicio bicicleta nu va fi primita pe drumurile publice! Servodirectie pe doua roti, da?! Din prevederile Codului Rutier, aflam ca „o bicicleta are nevoie de un sistem de directie, sa fie dotata cu sisteme de avertizare sonora, cu cel putin un dispozitiv reflectorizant de culoare rosie pe spate si ochi de pisica de culoare portocalie pe spitele rotilor”. Pam-pam!

Alte restrictii cel putin la fel de „binevenite”: biciclistii nu au voie sa mearga cu ambele maini ridicate de pe ghidon sau cu ambele picioare ridicate de pe pedale (sa te tii panda prin parcuri!), sa nu circule cu bicicleta daca au consumat alcool (la tara, bicicletele nu pleaca de pe loc decat dupa a treia bere consumata, se stie!), sa nu transporte alte persoane pe bicicleta (adio, „te fac o tura cu Pegasu?”).

Cine nu respecta prevederile Codului Rutier risca sa lase o chenzina. Intre sase si opt puncte amenda, adica intre 870 si 1.160 de lei!

author avatar
Cristina Elvira
386 afisari

5 COMENTARII

  1. Prin parcuri , în zonele de joacă pentru copii, e plin de căței de diferite culori care cacă , pișă, peste tot , infectează cu fecale și urină toate parcurile și trotuarele , dar nu-i bai , ei au voie de la stat să îmbolnăvească copii , și babele să strige după bicicliști.
    Bicicliștii nu au voie pe alei în parcuri și pe diguri , bine că au voie camioanele care adună gunoiul.
    Bine că în Timișoara s-a putut reglementa mersul cu bicicleta pe trotuar , prin marcaj , numai la Arad nu se poate , și s-a creat o adevărată isterie împotriva bicicliștilor.

  2. Prin parcuri , în zonele de joacă pentru copii, e plin de căței de diferite culori care cacă , pișă, peste tot , infectează cu fecale și urină toate parcurile și trotuarele , dar nu-i bai , ei au voie de la stat

  3. chenzina de care zici e pentru multi banii pe o luna..tocmai pe ei ii loveste;cei cu bani,”soferesc”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger