AcasăNewsBibliile, scoase de la vanzare in China

Bibliile, scoase de la vanzare in China

”Securitatea nationala” si pericolele pe care le reprezinta pentru ea ”extremismul religios” sunt frecvent invocate de Partid pentru a justifica represiunea crestinilor.

Aceasta in podifa faptului ca recent, guvernul chinez a garantat libertatea de credinta.

Securitatea nationala si pericolele pe care le reprezinta pentru ea extremismul religios sunt frecvent invocate de Partid pentru a justifica represiunea crestinilor

Dupa ce crestinismul a fost (re)autorizat in China, in 1978, dupa o puternica represiune in era lui Mao, crestinii sunt regulat persecutati de Partidul Comunist Chinez.In ciuda garantiilor autoritatilor, potrivit carora ”credinciosii si necredinciosii vor trai in armonie pentru modernizarea socialista si realizarea visului chinez”, din librarii si de pe principalele site-urile de vanzari online (Taobao, Jingdong, Amazon Chine sau DangDang) , au fost retrase toate Bibliile disponibile. Numarul crestinilor din China nu a fost niciodata precizat oficial, dar el este estimat intre 70 si 100 de milioane de persoane. Nu numai Biblia, dar si Coranul a inceput sa dispara treptat de la vanzarile online. Bisericilor crestine (catolice) din China nu le ramane decat sa-si procure copii ale Bibliei via retele de contrabanda cu sedii in Hong-Kong. Partidul Comunist, care le cere chinezilor sa fie ”atei marxisti inflexibili”, a pregatit si o serie de interdictii gruparilor religioase cum ar fi blocarea fondurilor ce vin din strainatate si autorizarea autoritatilor sa supravegheze continuturile religioase in discutiile online. De partea sa, comunicatea turcofona musulmana uigura este si ea victima represiunilor Beijingului, care s-au tradus prin multiple forme de exil social si pana la inchiderea in ”centre de reeducare”  a uigurilor estimati ca ”suspecti politic” de catre regimul comunist.

author avatar
Bogdan Borcea
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger