AcasăNews„Bibi” Netanyahu, infectat cu virusul „Geoană”

„Bibi” Netanyahu, infectat cu virusul „Geoană”

ראש הממשלה בנימין נתניהו יעקב ליצמן שר הבריאות קורונה וירוס מגפה משרד הבריאות

A câștigat alegerile din Israel, s-a autoînscăunat „Împărat”, dar acum trebuie să-i facă loc la masa șmecherilor lui Benny Gantz. Netanyahu a câștigat, de fapt, l-a înscăunat premier al Israelului pe rivalul său de la Partidul Albastru și Alb. Preşedintele Reuven Rivlin anunță că l-a însărcinat deja pe Gantz să formeze un nou guvern. Knessetul l-a „scuipat” pe Bibi direct în boxa acuzaților!

Alegerile din luna martie n-au lămurit nici pe departe lucrurile în politica israeliană. Din contră, apele au rămas la fel de tulburi și cu fiecare zi scursă s-au învolburat și mai tare. Asta până weekendul trecut, când Benny Gantz s-a înțeles cu celelalte partide din Opoziție. Albastru și Alb i-a atras de partea sa pe cei de la Lista Arabă Comună, dar marea victorie e alianța cu partidul de extremă-dreapta Yisrael Beiteinu, controlat de fostul ministru al Apărării din Guvernul Netanyahu, Avigdor Lieberman!

Un fost general al Armatei israeliene, Benny Gantz a găsit sprijin tocmai la fostul șef al Apărării din cabinetul lui „Bibi” Netanyahu. Lieberman era însetat de răzbunare, mai ales după ce a părăsit Ministerul Apărării forțat de Netanyahu. Iar mâna întinsă de Gantz a venit la fix pentru planurile partidului său, acelea de a-l îndepărta de la putere pe cel mai vechi premier din istoria Israelului.

„Mâine, preşedintele va încredinţa sarcina de formare a guvernului şefului partidului de centru Albastru şi Alb, Benny Gantz”, a anunţat biroul preşedintelui Rivlin.

În momentul de față, coaliția formată în jurul lui Benny Gantz are 61 de parlamentari în Knesset, cu trei mai mulți decât partidul lui Benjamin Netanyahu (58).

Nori negri se adună, acum, deasupra reședinței lui Netanyahu. Deși a obținut amânarea (din cauza coronavirusului) cu două luni a procesului în care este acuzat de mită, fraudă și abuz de încredere, încă premierul Israelului simte cum ștreangul dușmanilor se strânge tot mai tare în jurul gâtului său. Următoarea dată în proces a fost stabilită pentru 24 mai.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
719 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger