AcasăNews„Bibi” Netanyahu dă Armata Israelului pe mâna lui Benny Gantz. În iulie...

„Bibi” Netanyahu dă Armata Israelului pe mâna lui Benny Gantz. În iulie începe asaltul asupra Ierusalimului!

Nu mai e mult până ce profețiile se vor împlini, zic rabinii, în așteptarea vremurilor despre care se vorbește din străbuni. Pas cu pas, Israelul e tot mai aproape să obțină ce și-a propus. Premierul Benjamin Netanyahu a bătut palma cu rivalul Benny Gantz și cei doi adversari de moarte din alegerile parlamentare sunt acum prieteni și aliați într-un plan întins pe 18 luni. De fapt, acest termen este tot mai des folosit în aproape orice subiect major; abia peste 18 luni am putea scăpa de pandemie, tot 18 luni ar dura și până să fie produs la scară universală un vaccin împotriva Covid-19, acum se insistă și pe domnia de doar 18 luni a lui „Bibi” Netanyahu în Israel.

Pe scurt, doi foști rivali (măcar în ochii alegătorilor) devin de acum încolo aliați „pentru binele Israelului”, ține să sublinieze Benny Gantz, general și fost șef al Forțelor Armate Israeliene. Dar la mijloc este mai mult de atât, cred analiștii de politică internațională. Guvernul de uniune națională „și de urgență” (Gantz) va demara în trombă, cu pregătiri importante.

Despre ce este vorba? Protocolul partidelor Likud și Albastru și Alb prevede că ultimii vor fi de acord cu planurile lui Netanyahu privind anexarea Ierusalimului controlat de palestinieni, cât și a celorlalte teritorii (Înălțimile Golan și Cisiordania). De fapt, nu este o surpriză că Benny Gantz, militar de carieră și participant activ (a fost șef de stat-major) la ultimele două războaie din Fâșia Gaza, a ajuns ministrul Apărării. Israelul pregătește asaltul asupra părții din Ierusalim ocupată de palestinieni. La început de iulie vor demara ostilitățile, arată mass-media americană. Și cine să fie mai potrivit pentru o asemenea misiune decât generalul Benny Gantz, care întotdeauna a militat pentru o linie foarte dură în relația cu organizația palestiniană Hamas!?

„Am împiedicat alegerile a patra oară. Vom proteja democrația, vom lupta împotriva coronavirusului și vom avea grijă de toți cetățenii israelieni. Avem un guvern național de urgență. Voi fi ministru al apărării, iar când va veni vremea, premier al tuturor cetăţenilor din Israel”, a ținut să facă personal marele anunț Benny Gantz.

Acordul final al înțelegerii cu „Bibi” Netanyahu se referă la acceptarea tuturor cererilor premierului referitoare la anexarea teritoriilor palestiniene. În 18 luni, Benny Gantz trebuie să ducă la îndeplinire această misiune delicată, dar de o importanță vitală.

Noua Ordine Mondială pregătește omenirea pentru un viitor dinainte planificat și cât mai atent controlat.

author avatar
Nicholas Cezar
1.197 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger