AcasăNews„Bestia” lui Putin, de vanzare si pentru popor

„Bestia” lui Putin, de vanzare si pentru popor

Limuzinele „Made in Russia”, lansate oficial

Rusia a lansat o noua marca de automobile de lux incluzand printre modelele sale si noua limuzina folosita de Vladimir Putin, sperand sa-i convinga pe cei cu dare de mana sa renunte la produsele occidentale de acest tip.

Limuzinele „Made in Russia”, lansate oficial

Ministrul rus al Comertului, Denis Manturov, a dezvaluit, cu ocazia salonului auto de la Moscova, doua din primele modele propuse de noua marca de lux, Aurus: o limuzina denumita Senat si o berlina mai mica cu acelasi nume. Limuzina Senat a fost folosita de liderul de la Kremlin in luna mai, cu ocazia ceremoniei de investitura a celui de-al patrulea mandat prezidential, in conditiile in care pana atunci administratia prezidentiala rusa folosea masini Mercedes. Folosirea unei masini 100% ”made in Russia” a facut parte din traditia sovietica, perioada in care liderii se deplasau doar in vehicule construite in URSS. ”Exista o cerere pentru produse high-tech de calitate in tara noastra, in special pentru o masina de aceasta categorie”, a declarat designerul principal al marcii Aurus, Vadim Pereverzev. Ce-i drept, noile limuzine rusesti nu se adreseaza oamenilor de rand,  desi oficialii nu au anuntat inca preturile, se vehiculeaza sume de la 150.000 de dolari in sus.”Doritorii unor asemenea masini sunt cei care s-au plictisit de modele ca Rolls-Royce, Mercedes sau Maybach”, a adaugat Pereverzev care a lucrat si la Alfa Romeo inainte de a reveni in Rusia.

Ne-a inspirat Stalin

Evenimentul are loc dupa ce grupul Kalasnikov a dezvaluit o masina electrica, CV-1, cu un desing inspirat dupa un model Moskvich din era sovietica. Pereverzev a recunoscut si el ca s-a inspirat din masinile sovietice pentru a desena Aurus, evocand limuzina ZIS-110 conceputa pentru Iosif Stalin in 1940. Aurus este dezvoltat de catre o firma de stat, Nami, in colaborare cu grupul rus Sollers proprietar si a marcii de vehicule de teren UAZ. Statul a investit peste 12 miliarde de ruble (150 milioane de euro) in acest proiect. PDG-ul Aurus, Franz Gerhard Hilgert, a declarat ca limuzinele vor fi vandute si peste hotare la un pret ”aflat cumva la mijlocul celor practicate de Mercedes si Rolls-Royce”.

author avatar
Bogdan Borcea
624 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger