AcasăNewsBerlusconi "vaneaza" voturi si in comunitatea romanesca: A semnat acorduri cu PPDD!

Berlusconi „vaneaza” voturi si in comunitatea romanesca: A semnat acorduri cu PPDD!

Forza Italia, partidul fostului premier italian Silvio Berlusconi, a semnat acorduri de coalitie, in vederea scrutinului europarlamentar si alegerilor locale italiene, atat cu Partidul Romanilor din Italia (PRI), cat si cu Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD).

Cele trei grupari au semnat acordul, luni, la Roma, in prezenta lui Renato Brunetta, liderul grupului Forza Italia din Camera italiana a Deputatilor, a lui Giancarlo Germani, presedintele Partidului Romanilor din Italia, si a lui Dan Diaconescu, liderul PPDD, potrivit iltempo.it.

„Acordul semnat ieri este foarte important; va fi determinant pentru mentinerea echilibrului in Partidul Popular European si pentru desemnarea viitorului presedinte al Comisiei Europene”, a declarat Renato Brunetta.

„Participarea romanilor la vot in Italia este un semnal foarte bun privind adevarata integrare europeana”, a completat Abrignani Ignazio Abrignani, coordonatorul campaniei electorale a Forza Italia, potrivit sursei citate.

Cu toate astea, raportul „afectuos” dintre Berlusconi si Romania nu s-a nascut ieri, odata cu semnarea acordului de coalitie. In ultimele luni, presa a speculat ca Silvio Berlusconi, vizat de o intedictie de a detine functii publice in Italia, ar putea candida in Romania sau in Bulgaria pentru un loc in Parlamentul European. Silvio Berlusconi a refuzat insa propunerile in acest sens.

Silvio Berlusconi a fost condamnat la inchisoare in dosarul Mediaset si nu are dreptul de a detine functii publice timp de doi ani.

Italia va organiza, pe 25 mai, primul tur al alegerilor locale, in paralel cu scrutinul europarlamentar.

Foto: iltempo.it

author avatar
Alina Costache
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger