AcasăNewsBerea: Topul celor mai ciudate ingrediente. Canabis, tamaie sau execremente de animale......

Berea: Topul celor mai ciudate ingrediente. Canabis, tamaie sau execremente de animale… Stii ce bei?

De cele mai multe bautorii de bere aleg un producator sau altul in functie de gust si nu de ingredinete. Iata lista celor mai neobisnuite „secrete” adunate din cele mai indepartate colturi ale lumii.

Canabisul, a fost folosit in berea germana inca din 1996, cand a aparut prima bautura din lume, Cannabia, care folosea si canepa indiana, scrie yahoonews.ro. Berea a fost legala inca de la momentul aparitiei, cultivarea cannabisului nefiind interzisa atata vreme cat planta nu era folosita ca narcotic. Berea se comercializeaza in mai multe state ale lumii intre care: Marea Britanie, Japonia, Polonia, Serbia, Bulgaria, Olanda, Franta, Austria si Coreea de Sud.

Aur, tamaie si smirna, cele trei daruri aduse de magi la nasterea lui Iisus, au fost folosite si ca ingrediente ale unei beri care s-a nascut in San Diego, California (SUA), si se numeste chiar Gift of the Magi (darurile magilor, n.r.). Aceasta este o bautura sezoniera, cu o concentratie alcoolica de 9,5 %, si se comercializeaza in perioada sarbatorilor de iarna. Berea are gust amarui dat de tamaie, si aroma de smirna, si are o culoare aurie.

De berea cu gust de pizza ati auzit? Mamma Mia Pizza Beer a aparut acum aproape sapte ani de doi americani care au vrut sa creeze o bere ce poate fi consumata cu mai multe tipuri de mancare. Berea are aroma de pizza margarita, care este scufundata in amestecul de bere. Berea nu contine resturi de pizza fiind filtrata in mai multe etape. Mamma Mia Pizza Beer este distribuită inclusiv on-line.

Excrementele de zibeta, un mamifer asemanator pisicii care traieste in sud-estul Asiei, mare consumator de boabe de cafea, odata eliminate ajuta la crearea celei mai puternice, aromate si scumpe cafele din lume. Norvegienii au scos pe piata un tip de bere cu aroma de cafea care folosesc chiar boabele eliminate, prin excremente, de zibeta. Rezultatul este o bere neagra, cu o acloolemie de 10.9% si aroma de espresso.

Testiculele de taur au fost folosite prima data anul trecut, cand, cu ocazia Marelui Festival American al Berii o companie a folosit 11 kilograme de testicule de taur prajite pe care le-a adaugat la amestecul pentru bere. Rezultatul a fost o bere bruna, tare, cu arome de sirop de ciocolata, Kahlua (o bautura mexicana pe baza de rom) si espresso, potrivit aceleeasi surse.

author avatar
Alina Costache
741 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger