AcasăNewsBerea, mai scumpă vara aceasta! Războiul din Ucraina a majorat prețul malțului

Berea, mai scumpă vara aceasta! Războiul din Ucraina a majorat prețul malțului

bereBere mai scumpă de la 1 august. Cum explică producătorii majorarea de preț

O halbă cu bere va costa în această vară, când va fi cald și setea mare, semnificativ mai mult decât acum. Creșterile de preț sunt determinate de o combinație de factori, inclusiv inflația și războiul din Ucraina.

Cei care s-au aflat în capitala Angliei pentru evenimentele care au marcat Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a a rămas șocați de costul unei halbe de bere.

Berea s-a scumpit cu peste 70% în ultimii 15 ani

Prețul mediu al unei halbe a crescut cu peste 70% de la criza financiară de acum aproape 15 ani, de la 2,30 lire sterline în 2008 la 3,95 lire sterline, potrivit cercetării companiei de consultanță CGA, citată de The Guardian.

Într-un pub din Londra, prețul mediu al unei halbe a fost de 8,06 lire sterline – cel mai mare preț pe care l-a înregistrat vreodată, în sondajul său asupra a peste 5.550 de baruri și pub-uri.

Cea mai ieftină bere a fost în Lancashire, unde o halbă a costat 1,79 lire sterline.

Ucraina, al patrulea producător mondial de orz

Dacă prețurile ar fi urmat doar inflația între ianuarie 2008 și aprilie 2022, costul unei halbe ar fi fost de 3,35 lire sterline, a raportat Financial Times. Din 2020, cifrele CGA arată că prețul unei halbe a crescut cu peste 7%. Sunt de așteptat creșteri suplimentare.

Creșterile de preț au fost determinate de o combinație de factori, inclusiv inflația și războiul din Ucraina. Țara a fost al patrulea producător mondial de orz, un ingredient cheie în bere. Analiştii Bernstein au avertizat că costurile malţului ar putea ajunge la 70%.

author avatar
Andreea Vlad
354 afisari

2 COMENTARII

  1. goldman sachs e banca care a provocat criza in 2008 si care scumpeste cerealele si maltul prin fixarea unor preturi pt. cereale virtuale etc. Scumpind berea si nemaifiind putere de cumparare ,berea nefiind un aliment -nu se va mai vinde si vor da faliment producatorii. Azi in Romania nu mai exista nici o marca de bere efectiv romaneasca! Paguba-n ciuperci! Desi anul asta se estimeaza productie de grau record in India,Rusia,Romania,SUA ,Australia, griul deja l-au scumpit de 3 ori fata de anul trecut! Acesti jnapani de la goldman sachs! Deci cit va costa o paine de 1kg in Romania din Iulie? Asta e o intrebare de interes pt. noi romanii..Ca scumpind berea multi nu vor mai bea ca nu le vor mai ajunge banii!, si va fi mai bine pt. ei. Paine trebuie sa mince,fara beutura pot sta fraierii! Ce alegi sa-ti cumperi o paine zilnic sau sa bei o bere in locul painii??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger