AcasăNewsBere mai scumpă de la 1 august. Cum explică producătorii majorarea de...

Bere mai scumpă de la 1 august. Cum explică producătorii majorarea de preț

bereBere mai scumpă de la 1 august. Cum explică producătorii majorarea de preț

Una dintre cele mai consumate băuturi de sezon se scumpeşte. De la 1 august 2022, o halbă de bere ar putea costa și cu 20% mai mult.

De vină ar fi majorarea accizelor la alcool, dar şi celelalte scumpiri pe care producătorii şi comercianţii le au de acoperit.

Berea se scumpește cu 20%

„Această creștere apare într-un context economic local care este deja foarte dificil, marcat de efectele pandemiei, de războiul din Ucraina, dar și de creșterea accelerată a inflației, a prețurilor materiilor prime, energiei, gazelor și combustibilului.

Estimăm că această creștere va afecta piața și mai mult. Cu o experiență asemănătoare ne-am confruntat în 2013 când, în urma creșterii presiunii fiscale, piața berii s-a redus cu 10%, urmată de o scădere a încasărilor din acciza la bere de peste 5 milioane de lei în 2014, când s-a resimțit complet efectul majorării bruște a cuantumului accizei”, a declarat Julia Leferman, director general, Asociaţia Berarii României pentru HotNews.

Majorarea accizelor la alcool scumpește berea

Data de 1 august vine cu vești proaste pentru cei care sunt mari amatori de bere pe timpul verii. Este data de la care intră în vigoare noile accize la alcool, prevăzute în ordonanţa votată deja de Guvern. „Vedem o creştere de 5% în lei. Nici nu le vom simţi la achiziţie datorită inflaţiei care oricum duce la creşterea preţurilor aproape în ficare zi la raft”, a afirmat Gabriel Biriş, analist fiscal, citat de Antena 3.

În primele 4 luni ale acestui an, piața locală a berii a înregistrat o scădere de 10% în raport cu aceeași perioadă din 2021.

author avatar
Andreea Vlad
580 afisari

7 COMENTARII

  1. E ceva,bun,care merge in tara asta?!Nimic,absolut nimic.Pandemia si razboiul din Ucraina scumpesc berea?Au baut si beau atat de mult,cei „bolnavi” de covid,precum si combatantii de pe front de au secat budanele???La dracu’,cu voi ,speculantilor!

  2. ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA . CENZURA SI INSULTE DACA NU LINGETI IN COUR POLITICIENII

    ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR IMPUTITE,CE SE VOR JURNALISTI , LINGAI IN KOOR A GAOAZELOR POLITICIENILOR CE DISTRUG TOTAL ROMANIA

    CEL MAI IMPUTIT SI SLUGOI SITE ZIARE.COM . DEJECTIILE SI FECALELE POSTACIMII S-AU ADUNAT SA SUGAA POOLA PE ZOAIE.COM

    EXCREMENTELE SI HOITURILE IMPUTITE PE ZIARE.COM , SE DAU JURNALISTI SI ANALISTI
    SUGG POOLA LA GREU PENTRU O COAJA , JEGUL PRESEI ROMANESTI ZOAIE.COM

  3. Si cat alcool are o bere? O bere buna are doar intre 4 si 5% alcool care e fermentat nu e obtinut prin etil. Avem o tara plina de apa orz si hamei. E inexplocabil si pretul painii in granarul europei.

    • ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

      ZIARE.COM SITE-WUL CRIMINALILOR IN PRESA ROMANEASCA . SUSTIN CRIMINALII SI FAC PROPAGANDA PUPIN CUTISTA EXACT CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE
      NIMIC NU S-A SCHIMBAT . LINSUL IN COOR PRIMEAZA

  4. No problem, sefule de la fabricile de bere din Bukale, la sate betivanii tot vor fi prezenti la datorie, nu ii sperii pe aia asa usor !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger