AcasăNewsBERD vrea gratis Portile de Fier

BERD vrea gratis Portile de Fier

Louis Borgo, omul BERD, admite ca banca sa vrea actiuni ieftine de la Hidroelectrica

Reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cer privatizarea imediata a sistemului energetic romanesc. BERD sustine ca Romania nu trebuie sa tina la pret.

Louis Borgo, omul BERD, admite ca banca sa vrea actiuni ieftine de la Hidroelectrica

Dupa ce autoritatile romane au confirmat ca vor sa scoata la vanzare pachete de 15% din actiunile Hidroelectrica, Transelectrica si Nuclearelectrica, reprezentantii BERD au facut o oferta de nerefuzat: sa le dam gratis aceste companii.

Interes  pentru curent si gaze

Louis Borgo

Invitat la un seminar pe teme de energie, un reprezentant al BERD, Louis Borgo, care este Senior Banker in Departamentul Power and Energy al bancii, a emis o judecata de valoare. Cica sistemul energetic national este invechit, si cel mai simplu mod de a -l moderniza este vanzarea catre companii private.  ”Cel mai simplu de facut este vanzarea catre sectorul privat. Pe termen lung este important sa privatizati, pentru ca sectorul sa fie mai sanatos si mai competitiv. La privatizari, pretul nu ar trebui sa fie elementul principal”, a afirmat Borgo. Dar stiti de ce? Simplu, deoarece si BERD vrea sa cumpere cu bani putini sau chiar gratis actiuni la cele mai profitabile compoanii din sistemul energetic al Romaniei, respectiv Romgaz si Hidroelectrica. Iar acest lucru a fost confirmat ieri candid de Louis Borgo. Oricum, FMI si Banca Mondiala au dat deja ordin autoritatilor de la Bucuresti sa vanda pe bursa, pana la sfarsitul acestui an, pachete de actiuni de la toate unitatile de productie si distributie a energie electrice din Romania.

author avatar
Arpad Dobre
916 afisari

6 COMENTARII

  1. Mai fratilor,
    Nu vi se pare ca toti debedeii astia au un tupeu fara limite? Au investit ei in toate aceste realizari ale epocii comuniste (ca dupa 1989 nu stiu sa se mai fi facut ceva nou in domeniu in Romania), ca sa vina acum sa pretinda privatizarea exact a acelor sectoare din economie, care sunt cele mai rentabile ? Fiind rentabile, nici nu se poate pune problema capacitatii statului de a le moderniza. E neaparat necesar ca modernizarea s-o faca privatii ?
    Nmernicii astia vor sa puna mana pe gratis pe sectoarele vitale ale unei economii. Controlezi energia, ai controlul asupra tuturor celorlalte sectoare. Numai niste inconstienti si tradatori de tara ar putea permite asta. Nenorocirea e ca, cu guvernantii pe care ii are acum Romania si starea amorfa a societatii civile romanesti, toate aceste recomandari si directive vor deveni realitate, iar romanii isi vor da seama prea tarziu, cand preturile vor devenii astronomice, ce teapa au luat.
    Arde-v-ar focu’ de banditi !!!

  2. Voi,ziaristii,trebuie sa luati primii atitudine impotriva acestor impostori care cred ca aceasta tara este un fel de „El Dorado” pentru toti rentierii si excrocii de pe acesta planeta!Voi trebuie sa fiti primii care sa-i tamponati direct pe acesti impostori la aceste asa zise „simpozioane” (de fapt nade aruncate in balta numita Romania ca sa testeze reactia)

  3. Oare NU mai e un ROMAN ADEVARAT care sa le vare cate un glont in ceafa – ca la chinezi ?
    ASTA MERITA TOTI ACESTI ASASINI ECONOMICI GLOBALI.
    PRINSI SI EXECUTATI IN PIATA DIN FATA CASEI POPORULUI……
    FARA ASA-ZISE CONSIDERENTE UMANITARE SI ALTE TAMPENII!

  4. De acord cu Acidutzu, Sam si Hanibal, DAR !
    Trebuie sa trecem la APARAREA EFECTIVA a fiecarui obiectiv pe care au pus ochii asasiniii, ajutati de tradatorii de la Bucuresti.APARAREA EFECTIVA ! Vremea luarii de atitudini A TRECUT ! Asta este ! Istoria ne pune din nou la incercare si cere tribut pentru ca sa ne lase sa patram ce-i al nostru !

  5. Ca aveti in conducere oameni fara scrupule si care nu se gandesc decat la buzunarele lor nu ma surprinde Dar populatia nu realizeaza puterea lor????
    Daca toata lumea ar refuza sa plateasca aceste companii sa vedem ce fac daca taie electricitatea la toata lumea care nu a platit
    Oamenii din Romania nu participa activ ci numai se vaeta. Companiile mari sunt interesate numai de profit
    NU VA LASATI COPLESITI DE VESTI PROASTE
    DISCUTATI ARGUMENTATI PROTESTATI

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger