AcasăNewsBerceanu are grija de ficatii lui Ponta

Berceanu are grija de ficatii lui Ponta

Radu Berceanu ii avertizeaza pe liderii USL ca este cazul sa lase amenintarile si glumitele cand este vorba de Traian Basescu, daca nu vor sa fie ”indoiti”.

Desi face parte din tabara adversa, Radu Berceanu ii invata pe Ponta si Antonescu cum ar putea sa-i faca fata lui Basescu

Dupa o relatie de peste douazeci de ani cu Traian Basescu, un lucru este clar pentru Radu Berceanu: amenintarea cu suspendarea, in cazul in care refuza sa-l desemneze premier pe Victor Ponta, nu tine la actualul presedinte.

In opinia lui Berceanu, Victor Ponta si Crin Antonescu nu au prins spilul luptei cu un lup de mare ca Basescu

”Traian Basescu nu e genul cu mistouri. Iti trage cate un cot la ficati de te indoaie. E un capitan de vapor. Punct! Iar daca crede cineva ca lui Traian Basescu o sa-i fie frica, se insala total. Frica nu exista la Traian Basescu”, explica democratul. Ca urmare, Berceanu ii indeamna pe uselisti sa lase amenintarile si sa astepte rezultatul alegerilor. Iar daca USL va avea majoritatea mandatelor, lui Basescu ”ii va fi extrem de greu sa faca vreo chestiune”, chiar daca din punct de vedere constitutional ”poate sa faca miscarile pe care le-a spus, n-are probleme sa cheme partidele, nu aliantele la consultari si sa numeasca premier orice politician”.

Chiar si asa, Berceanu ii avertizeaza pe Ponta si Antonescu ca trebuie sa-si tina firea, sa pastreze USL-ul unit si sa nu inceapa cu isteriile: ”Orice ar zice ei, daca el numeste pe altcineva, n-au de ce sa faca o criza de isterie. Il blocheaza in Parlament si gata. Nu trebuie sa se dea Crin Antonescu si Victor Ponta cu fundul de pamant. Daca ii duce capul ies si zic <<Uite, domnul presedinte iroseste 10 zile din timpul Romaniei>>, dar nu se comporta ca femeile isterice. Altfel o sa se constate ca sunt niste neevoluati din punct de vedere politic”. Tot legat de persoana viitorului premier, Berceanu da asigurari ca Basescu nu va risca, de aceasta data, ”sa desemneze un premier de distractie pentru a fi respins de Parlament”, asa cum a facut, in 2009, cu Liviu Negoita, doar pentru a bloca cateva saptamani ”proiectul Johannis”. ”Nu o va face cu atat mai mult daca va exista presiunea unui vot pro-USL”, a conchis Berceanu.

author avatar
Simona Badulescu
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger