AcasăNewsBerca l-a demis pe seful Directiei Medicale din MAI, ca urmare a...

Berca l-a demis pe seful Directiei Medicale din MAI, ca urmare a atacului de la Perla

Seful Directiei Medicale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a fost demis, a anuntat luni ministrul Gabriel Berca. Venceron Vlasceanu a fost eliberat functie ca urmare a atacului armat de la coaforul din zona Perla. In locul lui Vlasceanu a fost imputernicit Cornel Emanoil Medrut.

Seful Directiei Medicale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Venceron Vlasceanu, a fost demis, a anuntat luni ministrul de Interne, Gabriel Berca. „De asemenea, s-a declansat procedura cercetarii prealabile fata de directorul Directiei Medicale pentru a se constata existenta sau inexistenta unor abateri disciplinare. In cazul Vladan ca precizez ca nu au fost respectate prevederile interne primite de la Directia Generala Management si Resurse Umane privind actualizarea situatiei personale a angajatului. Mai mult, la jumatatea anului trecut, in iulie 2011, in urma solicitarii de a actualiza datele pe linie de Directia Resurse Umane raspunsul Directiei Medicale s-a referit la cu totul alte aspecte decat cele solicitate. Un raspuns corect ar fi putut contribui la identificarea deviatiilor de comportament ale angajatului”, a mai spus Berca.

In urma verificarii corpului de control al ministerului, la momentul in care a fost angajat Gheorghe Vladan ca agent de politie in februarie 2006, nu exista fisa postului corespunzatoare functiei pe care urma sa o ocupe. Vladan nici macar nu putea lua parte la concursul pentru angajarea ca sofer la Policlinica „N. Kretulescu” a MAI, pe motiv ca nu detinea permis de conducere categoria D.

De asemenea, ministrul Berca a declarat ca a cerut „verificarea tutoror detinatorilor de arme letale, lucru inceput deja, dar si verificarea dosarelor pentru angajatii MAI care detin astfel de arme, incepand cu cei din Politie”.

Lunea trecuta, Gheorghe Vladan a impuscat mortal doua femei si a ranit alte sase persoane, intr-un atac ce a avut loc la coaforul Perla, din zona Dorobanti. Una dintre femeile omorate de Vladan era chiar sotia acestuia, Florina Vladan.

256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger