AcasăNewsBerca: Avem 52 de oameni care au avut probleme de natura psihologica....

Berca: Avem 52 de oameni care au avut probleme de natura psihologica. Dupa stiinta mea, nu mai au arme

Gabriel Berca

Ministrul de Interne Gabriel Berca a declarat, duminica, in emisiunea „Dupa 20 de ani”, de la Pro TV, ca in urma verificarilor dispuse, ca urmare a atacului armat in care a fost implicat Gheorghe Vladan, au aparut „semne de intrebare” in cazul a 52 de angajati. Acestia se afla in analiza Directiei medicale pentru ca au avut probleme de natura psihologica. Berca a afirmat ca „dupa stiinta si dispozitiile sale”, acesti angajati nu mai au arme.

Gabriel Berca

Ministrul Gabriel Berca a reamintit ca a cerut verificari, la nivelul ministerului, in cazul tuturor angajatilor care detin arme letale. Rezultatele anchetei au scos la iveala 52 de cazuri „cu semne de intrebare”.

„Avem vreo 52 de cazuri cu anumite semne de intrebare. In momentul in care vom avea toate aceste date, vom vedea cati astfel de oameni, potentiali infractori sau potentiali oameni care pot sa le creeze probleme cetatenilor, avem si vom vedea ce vom face. Avem deocamdata 52 de oameni, nu care au un comportament deviant, ci care au avut probleme de natura psihologica si care in acest moment sunt in analiza Directiei medicale, si pentru care vom lua masurile de urgenta”, a spus ministrul Gabriel Berca.

Intrebat de realizatorii emisiunii daca cei 52 de angajati inca mai au arme Berca a raspuns: „Dupa stiinta mea si dupa dispozitiile mele, nu (mai au arme-n.r). Eu sper ca acest lucru chiar sa se intample si verificarile sunt permanente sa stiti”.

In urmatoarea sedinta a CSAT va fi abordata si problema profesionalizarii corpului politienesc, a mai spus ministrul Administratiei si Internelor, care a adaugat ca sunt oameni in sistem care nu au avut nici macar un curs de initiere in cariera.

Dupa incidentul de la coaforul Perla, in care a fost implicat agentul Gheorghe Vladan, Berca a cerut verificarea tuturor detinatorilor de arme letale, inclusiv a politistilor, precum si a angajatilor din sursa externa. Vladan, sofer la Policlinica MAI, si-a impuscat mortal sotia si o colega a acesteia si a ranit alte sase persoane, angajati si clienti ai salonului de infrumusetare situat in zona Dorobanti, din Capitala.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger