AcasăNewsBenzinăriile au început să ieftinească prețul la carburanți, cu 50 de bani....

Benzinăriile au început să ieftinească prețul la carburanți, cu 50 de bani. Cât se va simți la un plin

carburantiȘoferii vor plăti mai mult pentru carburanți. Compensarea carburanților, eliminată!

După scumpirile din ultimele luni, la carburanți, șoferii ar trebui să simtă, când merg să facă plinul la benzină sau motorină, efectele reducerilor de preț. Și asta pentru că în mai multe stații de alimentare s-au redus cu 50 de bani prețurile la benzină și motorină.

Lanțuri de benzinării precum Petrom, Lukoil sau Gazprom au redus prețul cu 50 de bani, potrivit stiripesurse.ro. Deși pe totemul din benzinării prețul afișat este cel fără reducere, pe bonul fiscal primit de șoferi la casa de marcat este evidențiată reducerea.

Un calcul ce are ca reper stația Petrom-Alexandriei relevă faptul că litrul de motorină standard se vinde 8.69, iar cel de benzină standard cu 8,13 lei. Plinul la morotină la un rezervor de 40 de litri costa ieri 413 lei, iar astăzi este 391 de lei, conform aceleiași surse. Totodată, un plin de benzină se ridica ieri la 347 de lei, în timp ce astăzi costă 325 de lei.

OMV Petrom anunță că se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern

De altfel, compania OMV Petrom a anunțat, într-un comunicat transmis vineri, 1 iulie, că ”a redus cu 50 de bani prețul carburanților în stațiile Petrom şi OMV”, menționând că „se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea preţurilor carburanților”.

„OMV Petrom a redus cu 50 de bani prețurile tuturor sortimentelor de benzină și motorină din stațiile de alimentare Petrom și OMV din România. Beneficiari sunt clienții finali, persoane fizice si juridice, care achiziționează carburanții pentru consumul propriu. Reducerea a fost introdusă începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioadă de trei luni. Pentru un plin de 50 de litri, șoferii vor plăti mai puțin cu 25 de lei”, stă scris în comunicatul postat pe site-ul companiei.

Reprezentanții OMV Petrom au mai precizat că reducerea va fi afișată pe totemuri, la intrarea în stațiile de alimentare OMV și Petrom, și va fi reflectată pe bonul fiscal. Șoferii sunt anunțați că la pompă, afișajul electronic va indica prețul carburanților fără reducerea de 50 de bani.

Guvernul a aprobat OUG. Ministrul Popescu vorbește de „o conformare voluntară”

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de joi, ordonanța de urgență privind susținerea acordării de reducere ale prețurilor la benzină și motorină. La finalul reuniunii Cabinetului Ciucă, Ministrul Energiei a anunțat, în fața presei, că se așteaptă ca în perioada imediat următoare să vadă companii care aplică această ordonanță. Dar s-a aflat că benzinăriile nu sunt obligate să facă acest lucru.

„Astăzi (joi-n.red.) s-a aprobat această ordonanță de urgență, vorbim de o reducere cu 50 de bani, 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, printr-un mecanism pe care cred că colegul meu de la finanțe vă poate explica mai bine, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care voluntar o vor aplica lanțurile de benzinării, în cazul când doresc să ia și această reducere de la bugetul de stat de 25 de bani. Ordonanța intră în vigoare în această noapte, iar eu mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem în piață, să vedem companii care aplică această ordonanță. (…) Să le lăsăm totuși un termen scurt, evident, în așa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate și să poată să aceste modificări”, a spus Popescu.

Ministrul Energiei a fost întrebat câte dintre benzinării vor aplica această reducere, pentru că se înțelege că este un lucru opțional, prin urmare nu sunt obligate să facă acest lucru.
Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare voluntară, nu este ceva obligatoriu. Eu, din ceea ce cunosc în piață în momentul de față, sunt convins că majoritatea lanțurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această ordonanță și românii vor beneficia practic la toate stațiile din România de această reducere de 50 de bani”, a declarat Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Coman
322 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce vrajeala pe hoții astia! Ce diversiune la care pune botul românașul! Vai de piela noastra, o sa traim doar din ‘pomenile’ astora!

  2. O sa creasca la loc in curand. Reducerea de 50 de bani va fi ca si cum nu a existat. Trebuia limitata rata de profit pe lantul producatorilor si comerciantilor de combustibil, asta ar fi dus intr-adevar la scaderea preturilor, si fara eforturi financiare facute de stat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger