AcasăNewsCRIZA CARBURANȚILOR. Guvernul NU plafonează prețurile, benzina și motorina devin bunuri de...

CRIZA CARBURANȚILOR. Guvernul NU plafonează prețurile, benzina și motorina devin bunuri de lux! / Declarații halucinante făcute de Dan Vîlceanu

carburanti

Prețul carburanților a depășit în ultimele zile pragul de 8 lei pe litru și atinge un nou record. Un record pentru piaţa din România.

În acest context, subiectul îngheţării preţului la carburanţi nu a fost discutat în coaliţia de guvernare, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Vîlceanu: „Nu am discutat de plafonarea prețurilor”

Într-o conferinţă de presă, Dan Vîlceanu a precizat că „Nu am discutat de o îngheţare a preţului la carburanţi. De altfel, au existat discuţii în permanenţă în coaliţie despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a ajuta populaţia să treacă de această perioadă complicată.

De mai multe ori, Florin Cîţu a anunţat măsurile pe care noi le susţinem – mă refer la reducerea TVA, reducerea contribuţiilor, astfel încât să laşi populaţiei mai mulţi bani, pentru că altfel e complicat să vii cu o măsură pentru fiecare produs în parte care se scumpeşte.

Toate produsele se scumpesc în perioada asta şi nu ştiu cum am putea face pentru ca pentru fiecare produs de care au nevoie românii să venim şi să impunem noi preţul. Aşa ceva e imposibil”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Benzina se vinde cu 8 lei pe litru

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial. Motorina premium costă şi ea peste 8 lei.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

author avatar
Andreea Vlad
2.015 afisari

9 COMENTARII

  1. Dintre toți miniștrii câțuiști din actualul guvern asta-i cel mai idiot chiar mai tâmpit ca pafaristul ăla de la energie

  2. Locul masurilor concrete de rezolvare a crizei energetice, gazelor si carburantilor a fost luat de criza refugiatilor din Ucraina. De 2 saptamani, nimic despre problemele reale de zi cu zi ale romanilor. Daca am ajus sa fie citati Catu, Valceanu, Popescu si multi altii, la nimic bun nu ne putem astepta !

  3. vom muri de gat cu banditii , cu mafia de stat . Ei acum dau ultimul tun si jupoaie ultimii bani de la gura prostimii cu facturile DUBLE la energie!! Au buncare , provizii si armament – toti au pistoale la brau…

  4. Ce „rau” era cand cumparai benzina de la PE-CO si umpleai rezervorul cu 20de marci…acum e „privatizat” bucurati-va de rezultatele formidabile…benzina e lux…sictir.Astia sunt niste tradatori in orice tara erau spanzurati //deja mi se face greata sa mai citesc

  5. La guvern toti ca astia fura fara limita de nu mai avem resurse nici pt hrana, nici pt carburant, nici pt facturi deci ne au adus la saracie lucie .

  6. DOBITOCUL DE LA ENERGIE ESTE UN ANALFABET 100% ,VEZI CE A DECLARAT TEMBELUL ” Romania va fi independenta energetic cand ” VA SCOATE PRPRMUL BARIL DE GAZE NATURALE DIN M NEAGRA ” !!, SI ASTA-I MINISTRU LA ENERGIE !!. NICI UNITATEA DE MASURA PENTRU GAZE NU O CUNOASTE !

  7. Uite ce scriu americanii pretul la baril a crescut cu 50% inainte de a incepe conflictul.Deci totul este praf in ochi,pretul deja crescuse.Acum la americani pretul la pompa s-a dublat din ianuarie deci trebuia sa le dea o explicatie.Chiar azi a spus asta senatorul Jim Jordan

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger