AcasăNewsBeny Steinmetz, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, eliberat din arest în Cipru

Beny Steinmetz, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, eliberat din arest în Cipru

Beny SteinmetzBeny Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, s-a prezentat în faţa Instanţei, la Geneva, într-un alt proces

Vin informații noi despre Beny Steinmetz, condamnat în România în dosarul „Ferma Băneasa”, despre care se aflase, în urmă cu câteva zile, că fusese reținut în Cipru.

Magnatul israelian al mineritului Beny Steinmetz, condamnat la cinci ani închisoare în România, a fost eliberat condiţionat după ce a fost reţinut în Cipru şi urmează să se prezinte din nou în faţa instanţei la 14 septembrie, a declarat miercuri un oficial al poliţiei cipriote, citat de Reuters, potrivit news.ro.

Va încerca să obţină anularea mandatului european de arestare emis de România

Conform precizărilor purtătorului său de cuvânt, el va încerca să obţină anularea mandatului european de arestare emis de România, invocând demersuri similare precedente soldate cu succes în alte ţări, ca urmare a unor presupuse vicii prezente în procesul din România.

Purtătorul său de cuvânt a declarat că Steinmetz a fost eliberat pe cauţiune, cu efect imediat, până când se vor asigura că anularea mandatului european de arestare este valabilă.

Beny Steinmetz a fost reţinut în Cipru săptămâna trecută în baza unui mandat de arestare emis de România. El fusese deja arestat şi în alte ţări europene, în baza aceluiaşi mandat, dar în cele din urmă a fost eliberat.

Citiți și:

Beny Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, apariție sfidătoare la Geneva

ÎCCJ a dat noi verdicte în dosarul Ferma Băneasa. Personajul eliberat de urgenţă din închisoare

Mandatul european de arestare a fost emis la data de 12 ianuarie 2021, de către Curtea de Apel Braşov. Omul de afaceri a fost condamnat la cinci ani închisoare în România, în decembrie 2020, în dosarul „Ferma Băneasa”.

Steinmetz fusese reţinut săptămâna trecută în Cipru, când a sosit pe aeroportul din Larnaca, pe baza mandatului european de arestare emis de autorităţile române, care a fost deja anulat, însă, în alte ţări europene.

Beny Steinmetz „salută decizia (de a fi eliberat din custodie în Cipru – n.r.), deoarece rămâne încrezător că justiţia din Cipru va realiza că mandatul european de arestare nu ar fi trebuit să fie pus în executare, din cauza viciilor semnificative prezente în procesul juridic urmat în România”, a declarat purtătorul său de cuvânt.

Vă amintim că în 3 septembrie, IGPR a transmis, într-un scurt comunicat, că un urmărit internațional a fost depistat în Cipru. „La data de 31 august 2023, în urma cooperării realizate prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Polițienească – I.G.P.R., un bărbat, de 67 de ani, cetățean israelian, a fost depistat pe Aeroportul Internațional Larnaca din Cipru.

Acesta era căutat, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis la data de 12 ianuarie 2021, de Curtea de Apel Brașov.

Bărbatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru constituire de grup infracțional organizat, având drept scop dobândirea întregii averi revendicate de un bărbat, în temeiul legilor speciale de retrocedare, prin infracțiuni de corupție/asimilate acestora, respectiv oferire de bani/bunuri persoanelor cu influența asupra funcționarilor publici, în scopul determinării acestora să acționeze potrivit scopului grupului, instigarea și complicitatea la săvârșirea de către aceste persoane a infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv traficarea influenței asupra funcționarilor publici.

Cel în cauză a fost arestat, urmând a fi derulată procedura de predare către România”, se preciza în comunicatul transmis, la data respectivă, de către reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

author avatar
Andrei Coman
684 afisari

5 COMENTARII

  1. Pai de ce l-au eliberat? Nu era vorba ca ni-l trimit plocon? Asa o sa ne scape iar printre degete.

  2. Puscaria este pentru prostime si saracime. Ia parnaie ala care fura doi saci de cartofi de pe camp ca nu are ce da de mancare la copii. Barosanii au fentat legea intotdeauna, asta se stie de sute de ani, nu de acum.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger