AcasăNewsBelgia: Actele false utilizate de teroristi au fost descoperite in 2015

Belgia: Actele false utilizate de teroristi au fost descoperite in 2015

Suspectii in atentate sunt inca liberi si va dura mult pana cand aeroportul va fi pe deplin operational

Autoritatile belgiene au descoperit actele false ale teroristilor ce au actionat la Bruxelles cu mult inaintea atentatelor din capitala tarii, fara a intreprinde nimic, informeaza Sunday Times.

Suspectii in atentate sunt inca liberi si va dura mult pana cand aeroportul va fi pe deplin operational

Potrivit ST, politistii au descins la o ”fabrica” de documente false din Bruxelles in octombrie 2015, in cadrul unei anchete cu privire la doi recrutori ai gruparii teroriste Statul Islamic. Acolo au descoperit si false carti de identitate ale teroristilor care au dus la capat atentatele din aeeroportul si din metroul bruxellez. Insa, la acea data, autoritatile nu au ajuns sa stabileasca o legatura cu pregatirea de atentate teroriste si sa evite astfel dramele din 22 martie. Politia  a gasit si fotografii ale persoanelor care au actionat in atentatele din Paris si care aveau asupra lor, in ziua comiterii atacurilor, documente fabricate in Belgia, care aveau o calitate ce i-ar fi pus in dificultate si pe experti versati. Aceste acte au fost utilizate de teroristi pentru a se deplasa in Europa. Atentatele din 22 martie din Bruxelles s-au soldat cu 35 de morti si peste 340 raniti iar cele din Paris din 13 noiembrie 2015 cu 130 de morti si peste 350 de raniti, ambele fiind revendicate de ISIS.

Aeroportul din Bruxelles, redeschis sub masuri exceptionale de securitate

La douasprezece zile dupa atentatele teroriste, trei zboruri erau prevazute, ieri, de pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, cu destinatia Portugalia, Grecia si Italia, informeaza AFP. Insa vor trece multe luni pentru ca aeroportul sa fie pe deplin operational, urmare a dublului atentat kamikaze. Decolarea primului zbor Brussels Airlines cu destinatia Faro (Portugalia) a fost salutata cu aplauze de angajatii aeroportului, inainte de a pastra un minut de reculegere in memoria victimelor atentatelor. Celelalte doua, catre Atena si Torino, au fost apreciate ca ”un semn de speranta care demonstreaza vointa noastra de a trece acest test si de a nu da inapoi”, a declarat PDG-ul Brussels Airport, Arnaud Feist. Pe de alta parte, in continuare suspectii in atentatul de pe aeroportul Zaventem, in special ”omul cu palarie”, se afla in continuare in libertate.

author avatar
National
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger