Cauta

Beijingul îl surpă pe Trump

SUA și China încep iar un meci de ping pong politic:  președintele american afirmă că modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ”va face tot posibilul” pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Diplomația chineză susține că nu are niciun interes să se amestece în scrutinul american.

Trump consideră China vinovată pentru pandemia care a cauzat deja moartea a cel puţin 60.000 de persoane în SUA şi a aruncat economia americană într-o recesiune profundă, afectându-i speranţele în obţinerea unui nou mandat de patru ani la Casa Albă. ”China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă”, a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă. ”Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi”, a adăugat lierul American, precizând că “Eu pot face multe” privind utilizarea tarifelor drept măsură contra Chinei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în această agendă. Referitor la Joe Biden,

Trump a spus că nu crede sondajele de opinie care îl cotează drept favorit la alegerile pe fostul vicepreşedinte: „Nu cred sondajele. Cred că poporul din această ţară este inteligent. Şi nu cred că vor desemna un om incompetent”. Preşedintele republican a criticat activitatea de decenii a contracandidatului său democrat, ca senator şi ca vicepreşedinte în mandatul preşedintelui Barack Obama. „Şi nu vreau să spun incompetent din cauza stării sale actuale. Vreau să spun că e incompetent de 30 de ani. Tot ce a făcut vreodată a fost rău. Politica lui externă a fost un dezastru”, a subliniat Trump. Sondajele de săptămâna aceasta (Reuters/Ipsos) arată că 44% din americanii înregistraţi ca alegători l-ar susţine pe Biden, iar 40% pe Trump. Un sondaj mai recent în statele Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania (state care au contribuit masiv la victoria lui Trump în 2016), unde competiţia între cei doi e cea mai strânsă, avansul democratului e şi mai mare: Biden este preferat de 45% din electorat, iar actualul preşedinte de numai 39%.

Ultimele stiri

  • Anunț devenit viral: Un clujean oferă cazare gratuită și mâncare, într-o casă la munte. Are o singură condiție/ FOTO
  • Un cutremur puternic a lovit centrul Japoniei, luni dimineață
  • Incident înspăimântător în Cehia. 18 persoane, rănite de fulger într-un parc
  • Ciucă, despre sondajele la prezidențiale: Nu toţi cei care au fost clasaţi primii au câştigat alegerile – VIDEO
  • Poza Zilei
  • Horoscop 3 iunie 2024 – Astăzi veți avea timp să vă concentrați
  • Alege ce citești
  • E oficial. Ursula a dat undă verde pentru importurile din Ucraina până în 2025
  • Gabriela Firea, a doua scrisoare deschisă către Nicușor Dan: „Domnule primar, sunteți serios?”
  • Real Madrid, regina Europei
  • Exit mobile version