AcasăNewsBeijingul îl surpă pe Trump

Beijingul îl surpă pe Trump

SUA și China încep iar un meci de ping pong politic:  președintele american afirmă că modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ”va face tot posibilul” pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Diplomația chineză susține că nu are niciun interes să se amestece în scrutinul american.

Trump consideră China vinovată pentru pandemia care a cauzat deja moartea a cel puţin 60.000 de persoane în SUA şi a aruncat economia americană într-o recesiune profundă, afectându-i speranţele în obţinerea unui nou mandat de patru ani la Casa Albă. ”China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă”, a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă. ”Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi”, a adăugat lierul American, precizând că “Eu pot face multe” privind utilizarea tarifelor drept măsură contra Chinei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în această agendă. Referitor la Joe Biden,

Trump a spus că nu crede sondajele de opinie care îl cotează drept favorit la alegerile pe fostul vicepreşedinte: „Nu cred sondajele. Cred că poporul din această ţară este inteligent. Şi nu cred că vor desemna un om incompetent”. Preşedintele republican a criticat activitatea de decenii a contracandidatului său democrat, ca senator şi ca vicepreşedinte în mandatul preşedintelui Barack Obama. „Şi nu vreau să spun incompetent din cauza stării sale actuale. Vreau să spun că e incompetent de 30 de ani. Tot ce a făcut vreodată a fost rău. Politica lui externă a fost un dezastru”, a subliniat Trump. Sondajele de săptămâna aceasta (Reuters/Ipsos) arată că 44% din americanii înregistraţi ca alegători l-ar susţine pe Biden, iar 40% pe Trump. Un sondaj mai recent în statele Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania (state care au contribuit masiv la victoria lui Trump în 2016), unde competiţia între cei doi e cea mai strânsă, avansul democratului e şi mai mare: Biden este preferat de 45% din electorat, iar actualul preşedinte de numai 39%.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
400 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu stiu daca virusul nu e militar, or daca noi ca omenire mai avem timp sa ne surpam. Vad ca si Rusia simte pandemia rin plin, deci savantii upta contracronometru intr-un maraton cu 2 locuri.
    Locul 1 pe podium
    Locul 2 in groapa
    La fel noi ca Romani sa fim gata sa ne ajutam partenerii strategici speciali. Ei sunt primii care sar la razboi aci enumar:

    Statele Unite ale Americii

    Republica Coreea

    Republica Franceză

    Republica Italiană

    Japonia

    Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

    Republica Polonă

    Regatul Spaniei
    Putem salva alimentar 2 state americane avem stocuri 10X plus sau intreaga America timp de 1 an daca se rationalizeaza 2kg faina, 30 oua, 2l ulei 2kg zahar, 2 pachete biscuiti, 6 conserve vita-porc, 1 kg marmelada, 1kg slanina, punga taitei, 4 kg malai,4 kg lapte praf, 20 + l apa/familie, precum ratiile lui Cescuță.

  2. La fel cer Onu infiintarea unei comisii de tip Irak. In care sa ne asigure ca toate armele bacteriologice, chimice si nucleare sa fie distruse sau îngropate in straturi succesive de beton.
    Daca Gorbi a distrus 85% din arsenalul mondial.
    O putea si Onu restul de 15% in 2 ani.
    Floare la ureche ? ? .

  3. Nu știu cine a comandat sondajele care îl dau câștigător pe Sleepy Joe – putem bănui – dar sunt, vorba aia, full of shit. Să crezi că un gâgă, precum Biden, îl poate bate pe unul ca Trump altfel decât, eventual, printr-o mare fraudă, înseamnă să fii un foarte mare imbecil. Donald Trump le-a stricat multe ploi sataniștilor globaliști și, reales, le va mai strica. De-aia îi și vor pielea-n băț.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger