AcasăNewsBecali, achitat pentru ca nu a comandat violente fata de hoti, ci...

Becali, achitat pentru ca nu a comandat violente fata de hoti, ci le-a tinut lectii de morala

Gigi Becali

Gigi Becali a fost achitat in dosarul privind sechestrarea a trei barbati suspectati de furtul limuzinei sale, pentru ca premisa procurorilor a fost gresita, iar judecatorii au constatat ca acesta a comandat recuperarea masinii si nu violente la adresa hotilor, tinandu-le lectii de morala.

Gigi Becali

Instanta suprema arata in motivarea deciziei prin care George Becali a fost achitat pentru sechestrarea presupusilor hoti ai limuzinei sale ca ipoteza procurorilor, potrivit careia acestia ar fi fost dusi impotriva vointei lor la barul din Pipera, nu se probeaza in raport cu dovezile propuse de anchetatori.

Potrivit deciziei instantei supreme, din 19 octombrie 2011, prin care George Becali si garzile sale de corp, Catalin Otto Zmarandescu, Marcel Popa, Stefan Dediu, Marcel Popa si Niculaie Dumitrascu, au fost achitati, „ipoteza judiciara dedusa judecatii prin rechizitoriu in sensul ca cele trei parti vatamate ar fi fost sechestrate timp de aproximativ doua ore in barul situat in satul Pipera este lipsita de orice suport probato conducerea si ramanerea in localul amintit a partilor vatamate avand loc cu consimtamantul acestora”.

Judecatorii arata in documentul citat ca partile vatamate nu au avut de suferit, in urma gestului presupus facut, respectiv sustragerea limuzinei finantatorului, ci mai mult, au fost tratate cu bauturi la barul din Pipera iar acestora nu li s-a interzis nicio clipa sa plece. Magistratii remarca totodata ca niciuna din parti nu a cerut expres sa fie lasata sa plece.

Astfel, judecatorii arata, in motivarea citata, ca ipoteza conducerii fortate a celor trei presupusi hoti in barul din Pipera nu este sustinuta de probe, in contextul in care acestia au cerut sa vorbeasca vu George Bacali. Judecatorii instantei supreme mai noteaza ca in timpul petrecut de cei trei in bar cei trei au fost subiectii unor „discutii moralizatoare” din partea finantatorului Stelei. Totodata, in acest timp garzile de corp ale finantatorului se ocupau de schimbarea placutelor de inmatriculare ale autoturismului sau de lux.

„Toate aceste activitati s-au petrecut in timp ce partile vatamate consumau cafea, apa si bauturi alcoolice, intr-un interval de circa 30-35 de minute, imprejurari de fapt incompatibile cu lipsirea de libertate”, noteaza judecatorii in documentul citat.

Magistratii mai constata, potrivit tuturor dovezilor din dosar ca ipoteza potrivit careia Gigi Becali i-ar fi instigat pe bodyguarzi sa ii rapeasca pe cei trei prezumtivi faptasi nu se adevereste prin probe mentionand ca finantatorul a cerut doar sa i se recupereze masina intr-un timp cat mai scurt, legea nepedepsind o astfel de activitate.

Judecatorii mai retin in documentul citat ca patronul Stelei le-a cerut expres angajatilor sai sa nu fie agresivi cu suspectii de furt, iar din probele de la dosar reiese ca omul de afaceri „a exclus din primul moment ideea de violenta in operatiunea de recuperare a masinii si a oricarei forme de constrangere in atingerea scopului reprezentat de recuperarea bunului”.

Gigi Becali a fost achitat, in 19 octombrie 2011, de instanta suprema pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, aceeasi solutie fiind data si in cazul garzilor sale de corp. Becali a fost achitat de judecatorii instantei supreme in baza articolului 10 litera d din Codul de procedura penala, respectiv pentru ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

In baza aceluiasi articol au fost achitati si Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si Romulus Dumitrescu. Marcel Popa, cel care l-a impuscat in picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspectii in cazul furtului masinii lui Becali, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru uz de arma neletala, instanta stabilind un termen de incercare de trei ani.

Decizia poate fi atacata cu recurs de catre inculpati, de partile vatamate si de Parchet, caz in care dosarul va fi trimis unui complet de cinci judecatori de la instanta suprema. Gigi Becali a fost trimis in judecata in octombrie 2009, alaturi de Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si de politistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate in mod nelegal.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG (unde functiona si un bar), unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat Mercedesul finantatorului si ca nu vor reclama Politiei faptul ca au fost urmariti cu masinile, urcati cu forta in vehicule si dusi in Pipera. Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generatie (PNG).

author avatar
Ciprian Purice
650 afisari

1 COMENTARIU

  1. O decizie judecatoreasca „istorica”. Inteleg ca in tara asta fiecare isi poate face singur dreptate. Bun. De asemenea, inteleg ca pot fi urmarit, prins si dus la o „cafea”, impotriva vointei mele, si fortat sa semnez orice, ca nu este o fapta care sa cada sub incidenta legii penale, ci o fapta „moralizatoare”. Era suficient ca respectivul complet sa vada inregistrarile video, cu urmarirea si capturarea, care vorbeau de la sine. Mie aici imi miroase ori a coruptie ori a prostie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger