AcasăNewsBEC, primele rezultate oficiale partiale

BEC, primele rezultate oficiale partiale

(foto: captura realitatea)

Biroul Central Central a anuntat luni dimineata, la ora 10:00, primele rezultate partiale ale alegerilor parlamentare, centralizate pana la ora 9:00. Aceste rezultate arata ca ARD-ul a obtinut rezultate foarte apropiate de PP-DD.

(foto: captura realitatea)

La o prima vedere nu sunt diferente substantiale fata de cele estimate duminica seara de exit-poll-uri. Pana luni la ora 9:00 au fost centralizate 81,49% din totalul de voturi exprimate la nivelul intregii tari, de la 15. 290 de sectii de votare. Pana la acea ora erau 13 judete in care voturile au fost centralizate in proportie de 100%, intre care Vaslui, Salaj, Sibiu si Bistrita-Nasaud.

Cetatenii aflati pe listele de vot si-au exprimat optiunea intr-o proportie de 41,62 de procente din totalul populatiei aflate pe listele de votare, conform datelor partiale prezentate de BEC.

Pentru Camera Deputatilor USL-ul a obtinut majoritatea absoluta, cu 58,63%. ARD-ul a fost votat de 16,69% din populatia prezenta la vot, duminica, urmat foarte aproape de PP-DD cu 13.53 de procente. UDMR-ul a primit un procent de 5,31 din voturile pentru alegerile parlamentare. Celelalte partide au obtinut sub 5% din voturi.

In Senat, lider este tot USL care a fost votat de 60,03% din voturile romanilor, in timp ce ARD-ul a primit doar 16, 95%, PP-DD-ul 14.18 procente iar UDMR-ul a fost ales de 5,40% din alegatorii care au participat duminica la alegeri. Celelalte partide nu au obtinut necesarul de 5% din voturi, pentru a putea fi reprezentati in Parlament.

 

author avatar
Alina Costache
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger