AcasăNewsNoi rezultate de la BEC

Noi rezultate de la BEC

(foto: antena3.ro)

Biroul Electoral Central a transmis primele cifre oficiale in ceea ce priveste rezultatul alegerilor parlamentare.

(foto: antena3.ro)

Potrivit Realitatea TV, Biroul Electoral Central a constatat o prezenta la vot de 41, 62 la suta. Dupa ce au fost centralizate rezultatele din 95,83 la suta din sectiile de votare, Uniunea Social-Liberala a obtinut 58,61 la suta din voturi pentru Camera Deputatilor si 60,08 la suta pentru Senat.

Pentru Camera Deputatilor, social liberalii au obtinut 58,61 la suta, Alianta Romania Dreapta a obtinut 16,58 la suta, Partidul Poporului 13,82 la suta, iar Uniunea Democrata Maghiara din Romania a obtinut 5,21 la suta din voturi.

Pentru Senat, USL-ul a castigat  60, 08 de procente, ARD-ul 16,79 la suta, PP-DD-ul 14,46 la suta, iar UDMR-ul 5,31 la suta. Restul partidelor au obtinut mai putin de cinci la suta, ceea ce reprezinta pragul electoral pentru intrarea in Parlament.

USL a fost declarat castigator la colegiile din Capitala, dar si in judetele Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.

author avatar
Andra Nesu
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger