AcasăNewsBebelusi cu stafilococ auriu, nascuti la Giulesti, internati la Grigore Alexandrescu

Bebelusi cu stafilococ auriu, nascuti la Giulesti, internati la Grigore Alexandrescu

Dupa ce la finele anului trecut internarile la maternitate fusesera sistate o perioada, pe fondul cazurilor de copii in cazul carora s-a confirmat prezenta acestui stafilococ, marti s-a aflat despre doua noi cazuri de bebelusi nascuti in aprilie la Giulesti si internati apoi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Intr-o prima reactie pe acest subiect, ministerul condus de Sorina Pintea a anuntat ca se vor face verificari. Iata mesajul:

„Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa verifice informatia aparuta la Spitalul de Obsterica Ginecologie “Panait Sarbu” din Capitala, dupa ce la Spitalul de Urgenta Copii Grigore Alexandrescu au fost internati doi copii infectati cu stafilococ auriu. Copiii au fost nascuti in perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obsterica Ginecologie Panait Sarbu.

Astfel, in perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sanatatii, inspectorii sanitari ai DSPMB insotiti de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si normele tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale.

Mai mult, DSPMB a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sarbu” sa transmita pana la data de 07.05.2019 date referitoare la data internarii mamelor, datele de nastere ale copiilor, tipul nasterii, diagnosticul la externare, data externarii. Totodata au fost solicitate masurile instituite in ceea ce priveste investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019.

Au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate in cadrul autocontrolui, in sectiile de neo-natologie, obstetrica-ginecologie, bloc operator, sterilizare si biberonerie precum si rezultatele testarii personalului privind portajul.

Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sarbu”, a solicitat DSPMB date referitoare la copiii nascuti prin operatie cezariana in intervalul 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), aparute dupa externarea lor din maternitate si internati ulterior in alte unitati sanitare.

DSPMB a solicitat unitatilor sanitare publice si private sa comunice daca in unitatea respectiva s-au prezentat/internat copii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sarbu”, cu simptomatologie ce ar putea fi asociata infectiei stafilococice cu MRSA.

Din informatiile primite pana in prezent, in Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu au fost internate doua cazuri din care unul a fost externat.”

author avatar
Andrei Coman
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger