AcasăNewsBeatrice Comaniceanu: „Divulgarea CNP-ului tine si de bunul simt al institutiilor”

Beatrice Comaniceanu: „Divulgarea CNP-ului tine si de bunul simt al institutiilor”

Beatrice Comaniceanu crede ca, daca ar vrea, institutiile i-ar putea proteja pe cetateni

Situatia de la Casa de Pensii Sibiu, care a postat pe Internet date complete despre cetatenii care nu si-au achitat datoriile fata de institutie readuce in actualitate spinoasa problema a divulgarii CNP-ului, care oscileaza intre legalitate si moralitate.

Beatrice Comaniceanu crede ca, daca ar vrea, institutiile i-ar putea proteja pe cetateni

Dupa ce „National” a prezentat cazul de la Sibiu, Casa de Pensii care a postat pe Internet listele cu debitori ce contineau numele, prenumele, adresele si CNP-urile acestora a precizat ca a facut acest lucru in conformitate cu legea.

Casa de Pensii a postat pe Internet numele, adresele si CNP-urile sibienilor rau-platnici

Intr-adevar, in cazul executarilor silite, legea permite citarea debitorilor pe paginile de internet, insa majoritatea autoritatilor incearca sa protejeze cetatenii, oferind doar o parte din aceste date.

Cunoscuta avocata Beatrice Comaniceanu considera ca partea de moralitate tine de fiecare institutie in parte. „Daca-i lege, nu-i tocmeala, insa mi se pare absurd ca unele institutii sa faca publice toate informatiile, in conditiile in care ar putea sa-I protejeze pe cetatean. Cred ca divulgarea CNP-ului tine si de bunul simt al institutiilor respective”, a declarat avocata Comaniceanu pentru „National”. O alta avocata, celebra Paula Iacob, a simtit pe pielea ei ce inseamna divulgarea datelor personale. Folosindu-se de CNP-ul ei, un medic de familie a inscris-o pe Paula Iacob pe lista lui de asigurati. „M-am dus la medicul meu de familie ca sa imi iau reteta pentru medicamentele mele si mi-a spus ca nu poate sa mi-o dea, fiindca nu mai sunt inscrisa la el. Cineva mi-a furat personalitatea”, a povestit Paula Iacob, la RTV.

author avatar
Narcis Voica
2.555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger