AcasăNews„Bea apă din toaletă dacă ți-e sete!” „Generozitatea” ofițerilor americani la frontieră

„Bea apă din toaletă dacă ți-e sete!” „Generozitatea” ofițerilor americani la frontieră

Ofiţerii vamali ai SUA le-au spus migranţilor reţinuţi că pot bea apă din toalete, au acuzat democrații din Congresul american după ce au vizitat centre de detenţie din Texas, la graniţa cu Mexicul.

Sursa foto: Twitter

Mai mulți membri ai Congresului ―for care supervizează agenţia care se ocupă cu protejarea graniţelor şi aprobă bugetul alocat în acest sens― au vizitat centrele pentru imigranți din Clint şi El Paso, Texas. Condiţiile sunt „teribile” iar ofiţerii de frontieră „nu cooperează”, au acuzat ei. Membrii Congresului s-au întâlnit cu o femeie reţinută care le-a spus că ofiţerii vamali i-au sugerat să bea apă din toaletă dacă îi este sete, au relatat celor două reprezentante ale Legislativului american, Alexandria Ocasio-Cortez şi Judy Chu, notează publicația Quartz.

Activiştii privind imigraţia au explicat ulterior că este posibil ca femeia să se fi referit la un sistem des întâlnit în centrele de detenţie ale migranţilor în care o chiuvetă cu apă este ataşată la capătul toaletei. Unul dintre democrații care i-a acuzat pe ofițerii americani vamali este Joe Kennedy, om politic din Massachusetts. „Au încercat să limiteze ce puteam vedea, să ne ia telefoanele şi să ne oprească din a face fotografii sau videoclipuri”, a afirmat el.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc