AcasăNewsBCR tipareste actiuni si se fereste de Bursa

BCR tipareste actiuni si se fereste de Bursa

Presedintele Erste, Abdreas Treichl nu doreste listarea BCR la Bursa

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor BCR a aprobat marirea capitalului social. Listarea BCR la Bursa de Valori Bucuresti nu a fost aprobata, desi e prevazuta in contractul de privatizare.

Presedintele Erste, Abdreas Treichl nu doreste listarea BCR la Bursa

Actionarii BCR au aprobat majorarea capitalului social de la 1.085.636.488 lei pana la maximum 1.704.186.275 le. Potrivit institutiei, acest lucru se va realiza prin emiterea a  6.185.497.870 actiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere tuturor actionarilor BCR la un pret de subscriere de 0,1 lei/actiune.  Actionarii isi pot exercita, timp de minimum o luna, dreptul de preferinta la subscrierea actiunilor nou emise. Practic, Erste Group, actionarul majoritar, intentioneaza sa se refinanteze prin aceasta actiune cu ajutorul actionarilor BCR,, mai ales ca UE a impus majorarea la nivelul de minimum 9% a capitalurilor proprii fata de activele bancii.

Contractul de  privatizare a BCR prevedea obligatia listarii bancii la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii au respins acest lucru la Adunarea Generala Extraordinara de marti, respectand astfel dorinta  presedintele Erste, Andreas Treichl, un oponent al prezentei bancii pe bursa.

author avatar
Arpad Dobre
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger