AcasăNewsBCR si BRD vor sa fie samsarii Hidroelectrica

BCR si BRD vor sa fie samsarii Hidroelectrica

Odata cu Hidroelectrica, ”Zeul electricitatii” va fi vandut la pachet cu Barajul Vidraru

Hidroelectrica a primit ieri doua propuneri pentru intermedierea ofertei primare de vanzare a 10% din actiuni, pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Printre bancile care vor sa intermedieze listarea se numara  BCR si BRD.

Odata cu Hidroelectrica, ”Zeul electricitatii” va fi vandut la pachet cu Barajul Vidraru

Ofertele de listare au fost primite de la consortiul format din Citibank – Societe Generale- BRD – Intercapital Invest si de la sindicatul Goldman Sachs – Erste – BCR- UniCredit CA-IB – BT Securities. Hidroelectrica este evaluata intre 2,8 miliarde euro si 3,9 miliarde euro, deci oferta prin care compania va vinde pe bursa 10% din actiuni va fi cuprinsa 280 milioane euro si 390 milioane euro.

Goldman Sachs, Erste si BCR se ocupa in prezent, impreuna cu Raiffeiesen Capital&Investment, si de pregatirea ofertei de vanzare a 15% din actiunile Romgaz, pentru listarea companiei la BVB. Totodata, BCR, Erste si Intercapital Invest sunt implicate si in oferta secundara de vanzare a 15% din titlurile Transelectrica. Un mic amanunt: aceste intermedieri nu se fac ”pe ochi frumosi”, ci pe comisioane de circa 5% din valoarea actiunilor listate. Deci castigurile bancilor implicate vor fi de zeci de milioane de euro, din banii statului, adica din taxele si impozitele platite de noi toti.

author avatar
Arpad Dobre
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger