AcasăNewsBCR, pregatita sa crediteze statul pentru tronsonul Comarnic-Brasov

BCR, pregatita sa crediteze statul pentru tronsonul Comarnic-Brasov

Grupul BCR a consemnat in 2012, in premiera, o pierdere neta de 1,2 miliarde de lei. Seful Erste, Andreas Treichl, se arata interesat de finantarea constructiei de autostrazi in Romania.

Andreas Treichl abia asteapta sa ofere statului roman credite din partea BCR

BCR a publicat rezultatele financiare pe 2012, care sunt negative, pentru prima data de la privatizarea bancii, in 2005, de Grupul Erste. Grupul BCR a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 miliarde de lei.

Andreas Treichl

Minusul este pus de BCR pe seama obligativitatii majorarii provizioanelor (rezerve aferente creditelor neperformante) cu 68,2%, respectiv cu 3,62 de miliarde de lei . Rata creditelor neperformante ale BCR este  de 26,7% din portofoliul de credite, care, la sfarsitul lui 2012, totaliza  53,24 de miliarde de lei.

Dispus sa crediteze statul

Lasand la o parte minusul BCR, seful grupuului Erste, Andreas Treichl, s-a declarat foarte multumit de faptul ca Guvernul Romaniei vrea sa reia constructia autostrazii Comarnic-Brasov. El s-a intalnit recent cu premierul Victor Ponta si cu presedintele Traian Basescu, iar entuziasmul bancherului rezida din faptul ca statul roman are nevoie de bani pentru infrastructura. Iar BCR abia asteapta sa-i ofere credite.

author avatar
Arpad Dobre
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger