AcasăNewsBCR, invinsa si de un fotbalist de la U Cluj

BCR, invinsa si de un fotbalist de la U Cluj

Seria actiunilor in instanta impotriva BCR a consemnat inca o decizie favorabila, de data aceasta pentru un fotbalist din Cluj. Incriminata a fost tot dobanda variabila, care a majorat din mers costurile creditarii.

Rezultat. Daniel Munteanu a reusit sa-si injumatateasca ratele creditului ipotecar

BCR, cea mai mare banca din Romania dupa active, a avut de furca in diferite instante, deoarece numerosi clienti au dat in judecata institutia financiara, din cauza unor clauze abuzive in contractele de creditare. La creditele ipotecare, de exemplu, era mentionat un anume nivel al dobanzii, fix timp de pana la 12 luni, iar contractul stipula ca banca urma sa recalculeze aceasta dobanda, care devenea variabila, in functie de costurile resurselor de creditare (adica la ce pret facea rost banca de bani de la terti, inclusiv de la BNR). Pana aici, totul pare corect, insa clientii constatau (de cele mai multe ori tardiv), ca dobanzile variau doar in crestere, iar ratele deveneau tot mai mari de la o luna la alta, asa ca au actionat BCR in instanta.

Castig de cauza pentru clienti

Un client al BCR din Vrancea platea la un credit in euro o dobanda  fixa de 6,95%/an, dar s-a trezit ca aceasta a urcat la 10%/an.  A dat in judecata BCR, a luptat singur in instanta si a castigat, iar acum plateste doar 3%/an. La fel a procedat si  fotbalistul de la U Cluj, Daniel Munteanu, care  a obtinut,  prin decizie irevocabila, plata unei dobanzi de 2%/an.

author avatar
Arpad Dobre
569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger