AcasăNewsBCR invinsa de un client fara avocat

BCR invinsa de un client fara avocat

BCR a fost obligata sa accepte reducerea drastica a dobanzii

Cea mai mare banca din Romania a fost invinsa in instanta de un simplu cetatean. Suparat ca BCR i-a majorat dobanda la credit, barbatul a dat in judecata banca si a castigat.

BCR a fost obligata sa accepte reducerea drastica a dobanzii

Vranceanul Traian Toca a contractat in 2007 un imprumut de 22.000 de euro, cu o dobanda 6,95%, fixa in primul an, apoi variabila, plus 1,5 puncte procentuale. La un moment dat, dobanda a urcat la peste 10% pe an, iar vranceanul s-a adresat Protectiei Consumatorului. El a aflat ca in contractul sau de creditare se ”strecurasera” si clauze abuzive, prin care era obligat, practic, sa accepte oricand toate conditiile bancii, fara drept de apel.

Intre timp a aparut Ordonanta 50/2010, care a declansat razboiul intre debitori (cetatenii) si creditori (bancile). Ordonanta a devenit lege ”plina”, iar Traian Toca a pornit o actiune in instanta ce parea ”sinucigasa”: singur, fara avocat, impotriva BCR. Si a castigat! Acum, vranceanul plateste o dobanda de circa 3%, iar banca trebuie sa-i restituie si comisionul de acordare a creditului. Deci, se poate!

author avatar
Arpad Dobre
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger