AcasăNewsBCE cumpara datorii ale Spaniei si Italiei

BCE cumpara datorii ale Spaniei si Italiei

Criza globala este manipulata de bancherii investitori, ale caror strategii se tes ca o panza de paianjen

Piata europeana de stocuri s-a mai calmat dupa ce a Banca Centrala Europeana a anuntat ca va cumpara datorii ale guvernelor Italiei si Spaniei.

Criza globala este manipulata de bancherii investitori, ale caror strategii se tes ca o panza de paianjen

Asa cum au prevazut analistii economici, pietele de stocuri au luat-o razna dupa retrogradarea SUA din cubul exclusivist al „tarilor AAA”, favorizate pentru imprumuturi. Indicii economici erau in scadere vertiginoasa, situatie apreciata ca va dura cateva luni. BCE a intervenit pentru a limita pierderile si pentru a restabili credibilitatea unor guverne europene retrogradate de agentiile americane particulare de rating. Anuntul BCE este asemuit de economisti cu „a pune un plasture” pe o plaga ce sangereaza din abundenta, dar efectul pe termen scurt a fost totusi unul pozitiv.

„Numai datoriile Italiei ar putea secatui resursele EFSF (European Financial Stability Facility ) daca toti investitorii ar hotari sa evite tara”, este de parere Robert Peston, business editor la BBC. Viitorul nu se arata deloc roz, din cauza ca toti economistii stiu ca ceea ce se intampla acum este o strategie a bancherilor investitori la nivel mondial si degringolada se va opri cand acestia isi vor fi atins scopul.

author avatar
Adina Mutar
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger