AcasăNewsBBC minte poporul cu televizorul

BBC minte poporul cu televizorul

Serialul BBC „Frozen Planet” e in colimatorul Comitetului pentru Cultura,  dupa ce realizatorul documentarului a amestecat scenele din salbaticie cu cele din gradinile zoologice.

Sir David Attenborough si ursoaica anesteziata din parcul zoo din Germania

S-ar putea spune simplu ca Sir David Attenborough, specialistul BBC in viata salbatica, a facut-o din nou, dezamagindu-si cei peste opt milioane de telespectatori!

Facaturi cu animale anesteziate

Puii polari in habitatul lor „natural”, dar nu in tinutul inghetat

Adica, iar a filmat prin locuri „caldute” in loc de „capatul lumii”, cum zicea pe post. In prezentarea documentarului cu pricina se subliniaza ca lui David Attenborough si echipei sale le-au trebuit patru ani sa realizeze documentarul, deplasandu-se in cele mai departate colturi ale lumii. Deplasarile s-au facut, of course, insa cele mai interesante scene au fost filmate mult, mult mai aproape, in gradini zoologice din Europa si cu animale eventual anesteziate, ca sa fie in siguranta.

Fiii Marii Ursoaice, la adapost

In urma dezvaluirilor recente, BBC a admis ca scenele cu ursoaica polara si puii ei au fost fimate anul trecut, in preajma Craciunului, intr-un confortabil parc zoologic din Germania, ci nu in tinutul arctic, cum s-a lasat sa se inteleaga. „Vizuina” ursoaicei a fost intesata de camere de filmare, astfel ca momentele induiosatoare cu mama si puii au fost realizate fara niciun risc pentru echipa BBC. Pentru scenele „relaxate”, ursoaica a fost anesteziata. Kathryn Jeffs, producatoarea documentarului, a explicat ca e aproape imposibil sa filmezi aceste carnivore in habitatul lor. In 1997, in „Ursul polar, razboinicul arctic”, Attenborough a filmat im gradina zoologica din Frankfurt. In 2001, in „Planeta Albastra”, a filmat un banc de pesti intr-un acvariu, in loc de Noua Scotie, iar in 2008 a contrafacut o confruntare cu o cobra.

author avatar
National
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger