AcasăNewsBază de date cu persoanele suspecte de terorism

Bază de date cu persoanele suspecte de terorism

 

Uniunea Europeană începe să aibă în vedere o serie de măsuri pentru a combate terorismul. Astfel, pentru o mai bună practică, Eurojust a anunțat că lansează o bază de date denumită Registrul Contraterorist, care va ajuta statele membre să coopereze mai strâns pentru a combate ameninţările teroriste.

UE va verifica lunar persoanele suspecte de atentate

Registrul Contraterorist (CRT), care a intrat în vigoare la începututl lunii, conține informaţii cu privire la procedurile judiciare împotriva suspecţilor de infracţiuni teroriste, într-o bază de date centralizată menită să faciliteze munca procurorilor de identificare a suspecţilor sau reţelelor investigate în cazuri cu potenţiale implicaţii transfrontaliere. Inedit este însă faptul că statele membre trebuie să furnizeze lunar informaţii despre suspecţi şi cazuri către acest registru. Ladislav Harma, președintele Eurojust, suține că „Registrul Contraterorist este un mare pas în lupta cu acest flagel. Acum, când teroriştii operează tot mai mult în reţele transfrontaliere, Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită de ripostă. Oferind feedback rapid cu privire la legăturile transfrontaliere între procedurile judiciare, putem coordona și accelera mai bine acțiunile împotriva unor activități teroriste suspectate. Deținerea informațiilor corecte este extrem de importantă pentru combaterea terorismului și va consolida UE ca zonă a justiției și securității.”

author avatar
Ramona Feraru
320 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai sa se cantoneze Eurojust in tari cu largi minoritari islamici. Franta, Belgia, Germania, Anglia etc. Pt ca e greu sa penetrezi Schengen daca nu migrezi ilegal din Siria.

  2. Problema se pune atunci cand tii coada sus si iti spun rusii ca ai cazuri si tu nu si nu ca la Boston. Se putea face usor prin Europol. Europol are posibilitati extinse chiar sa combata mafia. Mazere, Udrea cateva ex.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger