AcasăNewsBătăușii din Buzău au fost reținuți din nou. Conducerea Poliției verifică modul...

Bătăușii din Buzău au fost reținuți din nou. Conducerea Poliției verifică modul în care polițiștii au acționat

buzauBătăușii din Buzău au fost reținuți din nou. Conducerea Poliției verifică modul în care polițiștii au acționat / captură video

După ce sâmbătă seară au fost lăsaţi liberi, agresorii din Buzău au fost reţinuţi duminică din nou. Aceștia urmează a fi prezentaţi judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru lovire, sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, Corpul de Control al ministrului de Interne va merge în control la IPJ Buzău.

„În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie, în care un buzoian în vârstă de 41 de ani ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Bătaie ca-n Vestul sălbatic

Bătăuşii sunt din Săpoca şi Cernăteşti şi au vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, potrivit anchetatorilor. A fost deschis dosar penal pentru lovire şi distrugere. Victima este Robert Niţu, un taximetrist care deţine un canal de Youtube şi se intitulează „Activistul buzoian”. Nițu este un personaj cunoscut la nivelul judeţului şi nu este pentru prima dată când acesta este agresat în urma „materialelor” pe care le realizează şi le postează pe reţeaua de socializare.

Bărbatul se aude pe filmare strigând disperat după ajutorul poliţiştilor, de mai multe ori. Activistul a încercat să îi fotografieze pe samsarii de păsări din comuna Săpoca, pentru a sesiza public neregulile, însă gestul i-a iritat pe cei vizaţi. Aceştia au încercat să-l blocheze în trafic, cu maşinile puse de-a curmezişul drumului, moment în care au avut loc câteva tamponări.

Buzoianul a reuşit să scape iniţial iar pe drum a cerut ajutorul poliţiei, prin apel la 112. Le-a spus apoi agenţilor trimişi în misiune de la secţia Beceni că abia scăpase de agresiune. A fost întâmpinat de un echipaj dintr-o comună vecină, ajuns la faţa locului pentru a-i oferi protecţie. Agresiunea a continuat însă de faţă cu poliţiştii. Oamenii legii nu au reuşit să îl protejeze pe acesta de furia agresorilor şi cei trei indivizi nu au fost potoliţi decât la sosirea mascaţilor.

Poliţia Română face verificări interne cu privire la felul în care a fost făcută intervenţia de către poliţiştii prezenţi acolo atunci când bărbatul a fost agresat în trafic, potrivit Digi 24. Controalele vor fi făcute prin specialiţii de la Direcţia de Control Intern ai Poliţiei Române pentru a fi stabilit dacă poliţiştii respectivi au acţionat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, arată un comunicat de presă al IGPR.

author avatar
Andreea Vlad
572 afisari

2 COMENTARII

  1. Bine a procedat copila, te dai la o parte si chemi interventiile. Apoi ati vazut cum faci din lup mielusel.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger