AcasăNewsBatalia generala pentru putere ingroapa Romania

Batalia generala pentru putere ingroapa Romania

Premierul s-ar bate pentru Romania, dar naveta Dragnea-Iohannis si retur ii mananca tot timpul

Daca un nepamantean ar zbura deasupra Romaniei si ar intercepta toate discutiile, s-ar ingrozi. Ar jura ca aici se desfasoara cea mai crancena lupta din Univers, nu de pe Pamant. Opozitia a tasnit din transee, puterea nu reactioneaza cu forta necesara si nu apasa pe tragaci, aplicati planul B, Piata Victoriei rezista, presedintele ataca si altele asemenea. Cu cine ne batem?

Premierul s ar bate pentru Romania dar naveta Dragnea Iohannis si retur ii mananca tot timpul

E drept ca nu exista morti si raniti, nu curge sange nicaieri si nici nu se aud lovituri de tun, dar este cea mai apriga lupta dusa vreodata. Este o batalie pentru putere, generalizata, in care fiecare se bate cu fiecare chiar si pentru vreo tampenie spusa la nervi sau din prostie. Culmea este ca victimele nu se numara dintre combatanti, ci dintre cei care privesc de pe margine si nu mai inteleg nimic. Vad, insa, cum Romania se scufunda incet, incet.

Care pe care

Partidele si-au luat in serios rolul de razboinici. Nu are importanta cu cine se bat, important e sa existe cineva caruia sa ii dea in cap.

Sefei PNL ii este teama ca daca partidul ei isi rupe coastele in lupta interna nu are cine sa se mai bata si cu <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

PSD, cu armata cea mai mare, a ratat si atacul la momentul potrivit, dar nici cu apararea nu straluceste. Evolueaza slab si se multumeste doar sa scuipe in capul adversarilor in loc sa foloseasca armamentul greu. Nu se prea stie cum va face fata atacurilor, atat timp cat este ocupat cu luptele interne. De aproape doua saptamani are treaba cu demisia lui Ponta si cu cine a negociat pactul cu Basescu: Dragnea sau Ponta? Mai nou, are si alta treaba cu Dragnea, era sau nu si el prezent la intalnirile cu Kovesi din via lui Sebastian Ghita? Prea mare batalia pentru nimic, si prea putin pentru un plan de guvernare pentru care a fost votat intr-o proportie zdrobitoare.

Programul de guvernare spanzura in gol

Iei la intamplare si descoperi ca exista un plan foarte bun de integrare sociala a tinerilor, care ar face ca Romania sa respire mai usor financiar, dupa aceea. Realizari pana in prezent? Macar a inceput sa ruleze? Nimeni nu a simtit nimic. La Sanatate, mai frumos. O structura care sa fie construita in jurul cetateanului, nu a sistemului medical. Poate dupa ce termina PSD de cercetat cine mai era in via lui Ghita.

Frumos si la Agricultura, cu subventii serioase, cu preturi mai mici la produsele autohtone. Deocamdata stam asa: carnea de miel e mai scumpa ca anul trecut pentru ca impozitul pe cap de animal este mai mare decat subventia, iar la supermarket tot importurile detin suprematia. Siguranta si securitate alimentara. Sa-i intrebe pe cei 1 din 3 copii din mediul rural, care seara se culca flamanzi, daca nu mor de foame pana incepe sa ruleze programul. Peste 100 de taxe desfiintate. Intai da, apoi – nu stim, si mai apoi – sa vedem cum facem si, in final – naiba stie. TVA zero la publicitate, de exemplu. O veste buna, desigur. Dupa care Dragnea a descoperit ca onorata Comisie Europeana spusese NU cu mult timp inainte de a gandi el masura. Deci, cade si asta si, probabil, din celebrul program ramanem doar cu titlul daca batalia interna din PSD, pentru putere, nu inceteaza.

Toti impotriva tuturor

PNL are si el de luptat. Si chiar greu, caci trebuie sa atace PSD macar din onorabilitate, dar si in interior are batalii de purtat. Fiecare trage de cate o sforicica pentru a ajunge in frunte. Orban vrea macar un capetel de care sa se agate, dar ghemul e la Voicu si Atanasiu, cu rezervare pentru Busoi. USR, partidul fara coerenta si program, se bate cu toata lumea si chiar cu el insusi. Ar vrea sa fie competenti, dar nu stiu daca vor primi licenta de fabricare a altui sef, de la cei din spatele partidului, caci nici ei nu sunt de capul lor. PMP, adica Traian Basescu mai pe scurt, se bate si el, dar cel mai tare cu Justitia, ca sa o scape pe Elena Udrea de puscarie. Asta nu inseamna, insa, ca nu mai trage cate una ba lui Iohannis, mai voalat, ba lui Dragnea, mai pe fata. ALDE, nici el nu se simte prea bine de cand Daniel Constantin vrea sa plece cu turma dupa el, lasandu-l pe Tariceanu sa bata din buze. Aceeasi batalie pentru putere, dar cu alti actori. Pentru Romania care se duce la vale nu se mai bate nimeni. Nici macar Iohannis, preocupat mai mult sa prinda PSD in fundul gol si sa-l ia la suturi.

author avatar
Valentin Boeru
1.306 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu are nicio importanta cine si ce a votat, problema este alta: de ce i-am votat?

    • Eu stiu de ce am votat, dar ei cred ca am facut-o ca sa le fac lor gusa mare. Sictir!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger