AcasăNewsBatalia de la Donetk! Reactia lui Putin

Batalia de la Donetk! Reactia lui Putin

38 de combatanti si doi civili au fost ucisi in confruntarile care au inceput luni intre armata ucraineana si insurgenti prorusi din Donetk.

Atacul separatistilor a avut ca obiectiv preluarea controlului asupra aeroportului de la Donetk. Autoritatile de la Kiev au anuntat ca au respins atacurile si au asigurat aeroportul.

Luptele de la Donetk s-au soldat cu 40 de victime

Lupte pe aeroportul din Donetk

Primarul orasului Donetk, in estul Ucrainei, i-a sfatuit pe locuitori sa nu iasa din casa, dupa declansarea unor lupte intre trupele ucrainene si separatisti prorusi soldate cu 40 de victime, inclusiv doi civili. „Supravegheati-va copiii! Nu iesiti din casa decat in situatii de urgenta”, i-a sfatuit primarul Oleksandr Lukiancenko. Principalul terminal al aeroportului international din Donetk a fost atins de obuze lansate de elicoptere ale armatei ucrainene. Situatia in regiune devine extrem de tensionanta.

Putin nu-l primeste pe Porosenko

Presedintele rus, Vladimir Putin, a cerut marti „incetarea imediata a operatiunii punitive a armatei ucrainene in estul tarii” si inceperea unui „dialog pasnic” intre Kiev si reprezentantii regiunilor ucrainene, a anuntat Kremlinul. Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat ca gestionarea situatiei din sud-estul Ucrainei este un test pentru presedintele ales, Petro Porosenko. „Oprirea imediata a folosirii armatei impotriva populatiei si incetarea violentei de catre toate partile trebuie sa fie o prioritate”, a declarat Lavrov. El a desmintit zvonul ca noul presedinte ucrainean a fost chemat la Moscova, la discutii. „Problema unei vizite in Rusia a lui Porosenko nu este luata in calcul, nu este discutata, nici pe canale diplomatice si nici prin altele”, a subliniat Lavrov. „Contam pe faptul ca va actiona in interesul intregului popor ucrainean. Daca asa vor sta lucrurile, va gasi in noi un partener serios si fiabil”.

author avatar
Adina Mutar
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger