AcasăNewsBataie pe EURO intre Sebastian Vladescu si Mihai Tanasescu

Bataie pe EURO intre Sebastian Vladescu si Mihai Tanasescu

Readusa in discutie de Adrian Vasilescu, aderarea Romaniei la zona euro naste controverse in randul finantistilor.

Mihai Tanasescu sustine ca tara noastra nu este pregatita sa adere la zona euro

Sebastian Vladescu si Mihai Tanasescu, doi fosti ministri de Finante, au pareri diferite privind data la care Romania ar putea sa adere la zona euro. Astfel, Tanasescu (reprezentantul Romaniei la FMI) crede ca tara noastra nu este pregatita sa faca pasul cel mare. „Acest proiect trebuie sa fie unul national. Un proiect al Romaniei pe termen mediu si lung. Cred in momenda euro. Ea isi va reveni (…) Romania nu este pregatita sa adere la euro. Dar in urmatorii ani se poate accede spre aceasta realitate”, a afirmat Mihai Tanasescu, mentionand ca Romania trebuie sa analizeze foarte atent toate argumentele pro si contra aderarii la moneda europeana.

Nu putem sa jucam in afara uniunii monetare

Sebastian Vladescu este de parere ca Romania nu poate rezista in afara uniunii monetare

La polul opus, Sebastian Vladescu apreciaza ca tara noastra nu are sanse sa supravietuiasca in afara uniunii monetare. “Ar trebui sa intram maine in zona euro. A defini Romania ca un stat care poate exista si poate oferi un nivel de trai la media Uniunii Europene, strict pe baza resurselor interne, e un risc pe care doar politicienii iresponsabili sau mincinosi il mai pot sustine (…)Orice investitor privat poate ataca acum o tara. Sa ne amintim ca un singur om a pus in genunchi lira sterlina. De aceea avem nevoie sa intram in uniunea monetara.”, a declarat Vladescu, precizand insa ca, din cauza situatiei economice internationale, cel mai probabil liderii europeni nu-si vor da acordul pentru aderarea tarii noastre.

Soros vrea o trezorerie comuna a zonei euro

Miliardarul George Soros propune crearea unei trezorerii comune a uniunii monetare, avertizand ca daca proiectul nu va fi implementat la pachet cu alte masuri radicale s-ar putea intra din nou intr-o Mare Depresiune. “Presiunea de a reduce deficitele va impinge zona euro intr-o recesiune prelungita. Acest scenariu va avea consecinte politice incalculabile”, a mai sustinut Soros.

author avatar
Adelina Ionicel
1.136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger